Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Kotiseutumuseot löytyvät nyt Komuutista

Kiinnostaisiko kesäretki, aikamatka entisajan arkielämään? Kotiseutuyhdistysten museot Hämeenlinnan seudulla löytyvät nyt Komuutin sivuilta Facebookista. Linnaseutu ry:n luotsaaman projektin valokeilassa ovat Hämeenlinnan seudulla toimivien kotiseutuyhdistysten hallinnoimat museot Hauholla, Kalvolassa, Lammilla, Rengossa, Tuuloksessa ja Tyrvännössä.

Niin Pellava- ja sahtimuseon kuin monen muunkin kotiseutumuseon kesän aukioloajat voi nyt tarkistaa Linnaseudun netistä tai Facebookista. Kuva: Susanna Mattila

Niin Pellava- ja sahtimuseon kuin monen muunkin kotiseutumuseon kesän aukioloajat voi nyt tarkistaa Linnaseudun netistä tai Facebookista. Kuva: Susanna Mattila

Lammilta mukana ovat Lammi-Seuran Sahti- ja pellavamuseo, Kordelinin ajokalumuseo sekä Hirsimuseo, naapuripitäjästä Tuuloksesta Museo-Eerola sekä Hauholta Esinemuseo, Kotkon ulkomuseoalue sekä Vihavuoden myllymuseo.

– Tarkoituksena on pyrkiä uudistamaan tapoja, joilla entisajan arkielämä ja kotiseutumuseoiden aarteet olisivat entistä tehokkaammin koko kansan saatavilla, avaa Linnaseudun kyläkoordinaattori Johanna Henttinen.

Yhteistä verkostoa on rakennettu nyt reilun vuoden päivät. Museoiden monipuolisuus ilahduttaa kovasti – tarjolla on oikeita aikamatkoja menneisyyden arkielämään: talonpoikaiskulttuuria ja kirkollista esineistöä, kansalaissodan vaiheita ja myllärinelämää kosken kohinoissa, kivitöitä ja paikallisen koulunkäynnin historiaa, pellavan viljelystä ja sahdin valmistusta, hämäläistä ajokaluperinnettä ja Hämeen Härkätien historiaa, hyvän perheenäidin esineistöä ja järvikalastuksen saloja.

Komuutti on avoinna Facebookissa  ja kotisivut löytyvät Linnaseudun nettisivuilta.

– Sivut täydentyvät hiljalleen, mutta kesän aukioloajat museoiden osoitteineen kannattaa käydä jo nappaamassa ja tulostaa vaikka povitaskuun kesäretkien varalle! Henttinen yllyttää.

Kotiseutuyhdistysten museot Ydin-Hämeessä avoinna yleisölle kesällä 2017 seuraavasti:

Hauho-Seura:
– Esinemuseo (os. Sullituntie, 14700 Hauho) avoinna 14.6.-30.7. ma-ti suljettu, ke-la klo 10-16 ja su klo 11-16.
– Kotkon ulkomuseoalue (os. Kotkontie, 14700 Hauho) avoinna sopimuksen mukaan, p. 0500 621 187.
– Vihavuoden myllymuseo (os. Vihavuodentie 355, 14930 Sappee) avoinna sopimuksen mukaan, p. 040 847 6649.

Lammi-Seura:
– Lammi-Seuran Pellava- ja sahtimuseo, Kordelinin ajokalumuseo ja Hirsimuseo (Evontie 7, 16900 Lammi) avoinna kesä- ja heinäkuussa sunnuntaisin klo 12-14 sekä Pellavamarkkinapäivänä la 17.6. klo 10-14.

Tuulos-Seura:
– Museo-Eerola (os. Sydänmaantie 124, 14810 Tuulos) avoinna elokuun sunnuntait klo 12-15 tai sopimuksen mukaan, puh. 044 365 9941. Lisäksi avointen ovien museopäivä kahvituksineen la 26.8 klo 11-14.

Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.