Lauantai 01.04.2023
Nimipäivät: Raita, Pulmu, Peppi
Lammi
Selkeää
3°C
Tuuli: 6 m/s NNW
 

Kissoille uusi yhdistys

Suomessa viime viikolla rekisteröity Kissojen oikeudet ry on perustettu nostamaan kissojen arvostusta ja arvoa. Yhdistys haluaa muistuttaa kissojen ja ihmisten yhteistä historiasta sekä kissan hyödyllisyydestä ihmisille ja koko yhteiskunnalle. Yhdistyksen tärkeänä tarkoituksena on myös edistää kissojen oikeuksia, ja tuoda yleiseen keskusteluun tietoa kissoista ja niiden lajityypillisistä tarpeista ja käyttäytymisestä uusimpien tutkimustulosten näkökulmasta.

Yhdistyksen vaatimuksina ja tavoitteina on korostaa kissojen roolia lemmikkinä ja kotieläimenä ja puolustaa kissoja kaltoinkohtelulta. Villiintyneinä pidettyjä kissoja ei saa tappaa loukkuihin tai tavattaessa, vaan kaikki löytökissat pitää viedä löytöeläintaloihin tarkastettavaksi. Vain eläinlääkäri saa lopettaa ne kissat, joita ei voi muuten auttaa. On tunnustettava ja kunnioitettava sitä, että kissa on hyötyeläin maatiloilla ja hevostalleilla hiiri- ja rottaongelman luonnonmukaisena ratkaisuna. Yhdistyksen vaatimuksena on myös, että kuntien on osoitettava eläinsuojeluyhdistyksille riittävät resurssit löytöeläinten hoitoon.

Monella paikkakunnalla on järjestetty kissantappo-operaatioita, joissa on tapettu myös lemmikkikissoja. Kotikissoilla on lain suoja koko maassa ja kissoilla on järjestyslain suoma vapaa liikkumisoikeus muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta. Kissojen oikeudet ry vaatiikin, että viranomaiset noudattavat Suomen lakeja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.