Torstai 27.02.2020
Nimipäivät: Torsti
Lammi
Selkeää
-7°C
Tuuli: 3 m/s PI
 

Hämeenlinnan kokoomus tukee Miia Antinia piirin johtoon

Kokoomus on Hämeenlinnassa nostanut Miia Antinin ykköseksi piirin puheenjohtajuutta tavoiteltaessa. Kuva: Hattulaan.fi / Juha Reinikainen.

Kokoomuksen Hämeenlinnan Kunnallisjärjestön hallitus on yksimielisesti päättänyt, että järjestö tukee Miia Antinin valintaa Hämeen Kokoomuksen piirijärjestön puheenjohtajaksi.

Hattulalainen Antin on ilmoittanut keskeisiksi tavoitteikseen saattaa kokoomusjoukkue voittoon seuraavissa kuntavaaleissa, uudistaa ja parantaa järjestökentän toimintaa ja kirkastaa kokoomuslaista aatetta sekä toimia voimakkaammin alueen edunvalvonnassa.

Kunnallisjärjestö toteaa kannanotossaan, että Häme on ollut aina vahvasti kokoomuslaista, isänmaallista ja yritteliäisyyteen kannustavaa aluetta jossa nimenomaan kokoomus on toiminut kehityksen veturina monissa kunnissa.

– Näin haluamme tulevaisuudessakin olevan. Jotta kokoomus säilyttää asemansa ja nousee tulevissa vaaleissa vielä parempaan menestykseen, on politiikan tekemisen kasvoja kirkastettava ja löydettävä Hämeen Kokoomukselle uusi yhteinen ääni, jatkaa Hämeenlinnan Kokoomuksen kattojärjestö kannanotossaan.

– Viime eduskuntavaaleissa kokoomuksen kannatus jäi Hämeessä kauas tavoitteestaan. Mitä on tapahtunut kokoomuksen kannattajille, että meidän tarjoamamme tulevaisuus ei ole enää kiinnostava? Miksi emme enää onnistu puhuttelemaan äänestäjiämme?, kysyy kunnallisjärjestön hallituksen jäsen, Hämeenlinnan kaupunginvaltuutettu Jenna Kankaanpää.

KOMMENTTI: Liitosmyönteisyyskö tie kokoomuslaisten sydämiin?

Jo takavuosikymmeniltä tuttu seutuvaikuttaja Miia Antin on tekemässä uutta nousua politiikassa. Antin on julkisissa avauksissaan nytkin puhunut seudullisen yhteistyön puolesta, ja kaukana eivät ole kaiut myöskään kuntaliitoksesta.

Hattulahan jäi aikanaan Hämeenlinnan seudun kuntaliitoksen ulkopuolelle ja on näkökulmavalinnan mukaan saanut tai joutunut tekemään itsenäistä kuntapolitiikkaa, kun taas entiset Hauhon, Lammin ja Tuuloksen kunnat kymmenisen vuotta sitten parkkeerasivat päätösvaltansa Hämeenlinnan Raatihuoneelle.

Lammin käänsivät muutaman valtuustokäsittelyn jälkeen liitosmyönteisiksi tuolloiset kokoomuksen paikalliset ykkösnimet Helena Hirviniemi ja Erkki Pekkanen jotka nauttivat myös seudullista arvostusta.

Onko kokoomuslaiseen aamupuuroon sotkettu jotain suurempiin yksiköihin pyrkimistä kohti kiihdyttävää maustetta, jää taas nähtäväksi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.