Lauantai 02.12.2023
Nimipäivät: Anelma, Unelma

Tuuli:
 

Ensimmäinen viikko virassa

Tuuloksen seurakunnan uusi kanttori, musiikin kandidaatti Aaro Alaspää soitti eilen sunnuntaina ensimmäisen jumalanpalveluksensa virkakanttorina. Ihan ensimmäistä kertaa hän ei ollut tutustumassa Tuuloksen kirkon urkuihin, sillä ensimmäisen jumalanpalveluksensa hän soitti jo vuoden ensimmäisenä päivänä.

Aaro Alaspää on työskennellyt Tuuloksen seurakunnan kanttorina tammikuun alusta, mutta viime sunnuntaista alkaen viranhaltijana. Kuva: Petri Laine

Aaro Alaspää on työskennellyt Tuuloksen seurakunnan kanttorina tammikuun alusta, mutta viime sunnuntaista alkaen viranhaltijana. Kuva: Petri Laine

Aaro Alaspää on 28-vuotias, kotoisin Janakkalan Turengista. Hän on opiskellut agronomiksi Helsingin yliopistossa. Aikomuksena on jossain vaiheessa jatkaa maanviljelijänä vanhempien jälkeen kotitilalla Turengissa.

Tähän suunnitelmaan sopii hienosti puolikas kanttorin virka Tuuloksessa. Hän suoritti musiikin kandidaatin tutkinnon syksyllä ja tähän tutkintoon hän sai sisällytettyä niin sanotun C-kanttorin pätevyyden.

– Jossain vaiheessa agronomiopintojen ohessa päädyin opiskelemaan Sibelius-Akatemiaan ja tein kahta tutkintoa rinnakkain. Kun valmistuin agronomiksi jatkoin musiikinopintoja viime syksyyn saakka, Alaspää kertoo.

Alaspää toteaa, että tulevaisuus näyttää, miten hyvin kahden ammatin yhdistäminen onnistuu. Ainakin menneisyydessä se on onnistui hyvin, sillä Tuuloksen pitkäaikainen kanttori, Alaspään edeltäjän Hannu Mursusen edeltäjä Kaukko Rusila viljeli kotitilaansa Teuron kylällä ja hoiti puolikasta kanttorin virkaa hyvällä menestyksellä.

Alaspää kertoo harrasteneensa lukiolaisena urkujen soittoa ja myöhemmin mukaan tuli myös kuorolauluharrastus. Pikkuhiljaa näistä kahdesta harrastuksesta muotoutui ajatus kanttoriopinnoista.

Tuuloksen kirkkoa Alaspää kehuu mukavaksi paikaksi soittaa. Hänen vastuulleen tulevat kirkkokuoro ja vanhainkodin lauluryhmä. Arja Vähäsöyrinki jatkaa lapsikuoron vetämistä.

– Myös bändiryhmän perustamisesta on ollut puhetta, Alaspää kertoo.

Aaro Alaspää ei tunnusta, että jonkun säveltäjän sävelkieli olisi vielä käynyt jotenkin erityisen läheiseksi. Hän kertoo pitävänsä mielen avoimena kaikenlaiselle musiikille ja sen eri tyylilajeille.

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.