Torstai 25.04.2019
Nimipäivät: Markku, Marko, Markus
Lammi
Selkeää
7°C
Tuuli: 0 m/s P
 

Enrico Mazzonen näyttely Lammin kirjastolle

Yli 30 metriä pitkän ja neljä metriä leveän lyijykynäpiirroksen tekijä ja toista, 97-metriseksi työtään parhaillaan piirtävä Enrico Mazzone tuo luonnoksiaan esille Lammin kirjastolle helmikuussa. Näyttelyyn tulee esille luonnoksia juuri nyt työn alla olevasta 97-metrisestä piirrustuksesta.

Raumalla työskentelevä Enrico Mazzone tuo luonnoksiaan näytteille Lammin kirjastolle helmikuussa. Luonnoksien pohjalta on valmistumassa 97-metrinen lyijykynäpiirros.

Mazzonen 30 metriä pitkä teos Albedo: love and freedom valmistui Suomen 100-vuotisitsenäisyyspäiväksi ja oli esillä taiteilijan kotikaupungissa Raumalla. Tämän teoksen tekemiseen Mazzonelta kului kymmenen kuukautta ja yli 125 lyijykynää. Nyt tekeillä olevan työn hän arvelee valmistuvan kolmessa vuodessa. Lyijykyniä tulee kulumaan noin 500 kappaletta.

Mazzone tuli Suomeen Raumarsin taiteilijaresidenssin vieraaksi 2015 loppuvuodesta. Käynti UPM:n tehtaalla oli ratkaiseva, siellä hän ihastui neljä metriä leveisiin paperirulliin. Ensimmäinen rulla tuotiin hänen työhuoneelleen Raumalla marraskuussa 2016. Näin Mazzone tuli myös jääneeksi Suomeen ja Raumalle. Tällä hetkellä hän työskentelee Rauman linja-autoaseman yhteydessä olevassa Matkahuollolta vapautuneessa tilassa.

Enrico Mazzone ihalee Botticellin töitä, joissa virhekin vaikuttaa siltä kuin se olisi tarkoituksella tehty. Hänen omista piirroksistaan voikin löytää vaikutteita renessanssista.

Ensimmäinen työ on cyclorama, jolloin sen voi asettaa esille ympyrän muotoon kierrettynä. Viimeisessä ruudussa Mazzone kuvaa itsensä aloittamassa teoksen piirtämistä. Aiheensa Mazzone on poiminut elävästä elämästä, Kalevalasta ja Dante Allighierin Jumalaisesta näytelmästä. Hänen taiteellinen esikuvansa on Botticelli. Jumalaisen näytelmän luonnoksista voikin löytää renessanssin piirteitä.

Enrico Mazzone on kotoisin Torinosta, Italiasta. Hän on syntynyt 1982. Hän on valmistunut taiteilijaksi Accademia Albertina Di Belle Arti di Torino -taideakatemiasta. Hänen töitään on ollut esillä Rauman lisäksi muun muassa Oulussa, Kemissä, Ulvilassa ja Porissa.

Enrico Mazzonen näyttely avataan Lammilla 5.2.2019.

Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.