Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

“Asiakkaittensa näköinen pankki”

– Lammin Osuuspankki on hyvässä kunnossa, kasvu on ollut tasaista ja uusia asiakkaita on saatu. Asiakkaittensa näköinen pankki, luonnehtii toimitusjohtaja Kirsi Pallas Lammin Osuuspankkia.

Lammin Osuuspankissa on tapahtumassa vahdinvaihto. Toimitusjohtajana jatkaa Mikko Seppänen, kun Kirsi Pallas siirtyy oloneuvoksen rooliin. Kuva: Susanna Mattila

Lammin Osuuspankissa on tapahtumassa vahdinvaihto. Toimitusjohtajana jatkaa Mikko Seppänen, kun Kirsi Pallas siirtyy oloneuvoksen rooliin. Kuva: Susanna Mattila

Kolmen konttorin pankki luottaa henkilökohtaiseen palveluun, myös paikallisuus korostuu pankin toiminnassa. Pallaksen mukaan tämä on toiminut paitsi Lammilla, myös Lahdessa ja Hämeenlinnassakin.

– Meillä on ollut hyvä porukka täällä tekemässä töitä, ja hallinto on ollut sitoutunutta ja tiiviisti mukana työssä, hän jatkaa.

Kun maaliskuu koittaa, ei Kirsi Pallas enää suuntaakaan tutulle työmaalle. Silloin kutsuvat Lapin hanget hiihtämään, ja samalla työelämä jää lopullisesti taakse. Kirsi Pallas jää eläkkeelle helmikuun lopussa.

– Olen viihtynyt Lammilla hyvin koko tämän lähes 10 vuotta, jonka olen täällä asunut. Nyt kuitenkin odotan jo niitä aikatauluttomia päiviä, iloisin mielin eläkkeelle jäävä toimitusjohtaja kertoo.

Maaliskuun ensimmäisenä päivänä toimitusjohtajan tehtävät ottaa vastatakseen valtiotieteen maisteri Mikko Seppänen. Hän siirtyy Lammille Kyrön Seudun Osuuspankista, joka on saman pankkiryhmän pankki. Seppästä kiinnosti Lammin Osuuspankissa erilainen näkökulma, sillä pankilla maaseutukonttorin lisäksi kaksi kaupunkikonttoria.

– Lammilla kiinnosti tietenkin isompi pankki, jossa on enemmän henkilökuntaa. Asiakasprofiilit ovat erilaisia, Kyrön Seudun Osuuspankin asiakaskunnassa on maatalouspainotus, täällä taas on henkilöasiakkaita enemmän, Seppänen toteaa.

Haasteita ei pankeilta tässä ajassa puutu. Sääntely puristaa niin pieniä kuin isojakin pankkeja. Hän uskoo Lammin Osuuspankin kuitenkin pärjäävän hyvällä palvelulla. Hän toteaa, että pankki saa uusia asiakkaita juuri palvelun vuoksi.

– Kun on pienestä pankista kysymys, uudet asiakkaat eivät mene pienimmän hinnan perässä. He ovat niitä, jotka haluavat henkilökohtaista palvelua ja ovat valmiita siitä hiukan maksamaankin, hän sanoo.

Saaristossa vesien ääressä vapaa-ajallaan viihtyvä Mikko Seppänen on alkujaan Liedosta kotoisin, mutta asuu Naantalissa. Ainakin alkuun perhe pysyy Naantalissa ja Seppänen asuu viikot Lammilla. Lapsia perheessä on kolme, 13-, 10- ja 1,5-vuotiaat.

– Asunto Lammilta on jo löytynyt, hän kertoo.

 

Toimitusjohtaja Kirsi Pallaksen lähtökahvit nautitaan torstaina 2.3. Lammilla ja 3.3. Lahden konttorilla. 

 

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.