Perjantai 10.07.2020
Nimipäivät: Saima, Saimi
Lammi
Pilvistä
12°C
Tuuli: 2 m/s EL
 

Hakuaika alkaa: Vanajavesisäätiö jakaa avustuksia omaehtoiselle vesiensuojelutyölle

Vanajavesisäätiö jakaa yhteensä 20 000 € avustuksina omaehtoisille vesiensuojeluhankkeille Vanajavesikeskuksen alueella. Avustuskohteiksi toivotaan erityisesti ehdotuksia hankkeista, jotka vähentävät vesiin aiheutuvaa kuormitusta ja eroosiota.

Hakuaika on 24.2.–6.4.2020. Lisätietoja hausta on Vanajavesikeskuksen verkkopalvelussa www.vanajavesi.fi ja tämän mediatiedotteen kääntöpuolella.

Vanajavesikeskus on varautunut vuonna 2020 myöntämään enintään 20.000 euron avustuk-
sia omaehtoiseen vesienhoitotyöhön.

Avustuksia myönnetään Vanajavesikeskuksen toimialueella toimiville järvien suojeluyhdistyksille, osakaskunnille ja muille yhdistyksille tai toimikunnille, jotka toimivat lähiympäristönsä tilaa parantavasti. Myös yksityishenkilöt, kuten ranta-alueiden maanomistajat ja viljelijät, voivat hakea avustusta.

Avustettavan hankkeen tulee olla yleishyödyllinen ja avustettavan toiminnan tulee tukea Vanajavesikeskuksen toiminnan tavoitteita. Avustuskohteiksi toivotaan erityisesti ehdotuksia hankkeista, jotka vähentävät vesiin aiheutuvaa kuormitusta ja eroosiota.

Avustus on pääsääntöisesti enintään 70 % hankkeen arvioiduista kokonaiskustannuksista, mutta laitehankinnoissa kuitenkin enintään 40 prossaa.

Vanajavesisäätiö jakaa avustuksia nyt jo seitsemättä kertaa. Avustusten avulla aktiiviset toimijat ovat aiempina vuosina toteuttaneet Vanajaveden alueella lukuisia vesienhoitotoimia, mm. vesikasvien niittoja, koekalastuksia, laskeutusaltaita, pienimuotoisia tutkimuksia ja erilaisia vesiensuojelurakenteita sekä järjestäneet mm. rantojen siivoustalkoita.

Vanajavesisäätiö ylläpitää Vanajavesikeskusta, joka hoitaa vesistöjä ja maisemaa parempaan kuntoon, innostaa ihmisiä toimimaan ympäristön hyväksi ja pyrkii monin tavoin vahvistamaan koko Vanajaveden alueen vetovoimaisuutta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.