Sunnuntai 28.05.2023
Nimipäivät: Alma
Lammi
Melkein pilvistä
3°C
Tuuli: 3 m/s S
 

Etelä-Hämeen keskusta haluaa sote- ja pelastupalvelujen säilyvän lähellä

Keskusta väittää tekevänsä töitä, jotta Kanta-Hämeen maakuntaa kehitetään tasapuolisesti kaikkialla.

– Hyvinvointialueellamme jokainen seutukunta ja kunta on otettava huomioon. Jokaisesta kunnasta on löydyttävä käyttäjiä palveleva ja käyttäjien tarpeisiin perustuva SOTE-asema, toteaa Keskustan Etelä-Hämeen piirin piirihallitus.

Hoito tulee piirihallituksen mielestä saada oikea-aikaisesti. Etäyhteyksillä ja liikkuvilla palveluilla voidaan parantaa esimerkiksi erikoissairaanhoidon palveluiden saatavuutta läheltä unohtamatta mainittuja fyysisiä lähipalveluita. Perustason palvelut on saatava läheltä ja laadukkaina, patistellaan kannanotossa.

Hyvinvointialueen palvelujen tuottamisessa tarvitaan ammattitaitoista henkilöstöä. Palkkauksen parantamisella ja harmonisoinnilla sekä osaamisen että työolojen kehittämisellä voidaan lisätä alan pito- ja vetovoimaa. Niillä houkutellaan myös uusia alan ammattilaisia. Muutoksen keskellä pitää hoitohenkilöstölle johtajineen antaa työrauha tehdä tärkeää työtään, piirijärjestö toteaa sopivasti aluevaalien alla.

Myös pelastustoimen palvelut tulee säilyttää lähipalveluna. Sopimuspalokuntatoiminta on turvattava kaikissa Kanta-Hämeen alueen kunnissa ja ne tulee resursoida riittävästi, päättyy kannanotto.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.