Tiistai 06.06.2023
Nimipäivät: Kustaa, Kyösti, Kustavi
Lammi
Pilvistä
13°C
Tuuli: 3 m/s NW
 

Avoimissa kylissä on mukana yli 20 kylää Kanta-Hämeestä

Avoimet Kylät -päivä järjestetään lauantaina kesäkuun 11. päivänä. Kaksi vuotta tapahtuma on järjestetty etänä, joten perinteistä tapahtumaa on odotettu innostuksella kylillä. Vihdoin on mahdollista järjestää yhteistä kivaa, ja Avoimet Kylät -päivänä toivottaa tervetulleeksi kaikki kylistä kiinnostuneet paikan päälle.

Lauantaina kannattaa siis lähteä lähimatkailemaan ja tutustumaan kylien järjestämään ohjelmaan. Kylillä on luvassa kirpputoreja, kahvioita idyllisillä kylätaloilla, markkinoita, leikkimielistä lenkkeilyä, lastentapahtumia kyläkoulujen lähiympäristössä, some-suunnistusta, tansseja sekä tietenkin lettuja ja makkaraa. Jos maalle muutto on mielessä, kannattaa suunnata Hämeenlinnan Alvettulaan tai Hattulan Lepaalle, jossa kyläläiset ovat varautuneet esittelemään myös asumisen mahdollisuuksia.

Tässä poimintoja kylien ohjelmasta Kanta-Hämeessä

  • Kirpputoreja eri muodoissa Alvettula, Etelä-Hattula, Matku, Nummenkylä, Susikas
  • Kyläkoulujen ympäristössä perheille kivaa puuhaa Koijärvi ja Lepaa
  • Hyväntuulista markkinahumua Läyliäinen
  • Kanta-Hämeen kyläturvallisuuspilotti Haminankylällä
  • Kylään erityisiin paikkoihin tutustumista somen avulla Vähikkälä ja Hikiä
  • Kulttuurikävely ja “Tervalammin taistelut” -esitys Porras
  • Pursun lenkki leikkimielinen lenkkeilytapahtuma Nummenkylä
  • Kylän historiaa tutuksi Ypäjänkylä, Kaloinen, Susikas
  • Juhlatanssit Vojakkalan lavalla

Perinteisten tapahtumien lisäksi Avoimet Kylät -kartalta löytyy toisella merkinnällä kylien verkkosisältöä, johon voi tutustua milloin haluaa. Hämeen Kylät julkaisee Lopen Pilpalasta ensimmäisen Hämeen kylille -podcastinsa, jossa kylätoimintaan hurahtaneet Marika ja Lassi Tudeer kertovat maallemuutostaan, lähiruuasta ja omavaraisuudesta. Verkkosisällöstä löytyy myös kylien retkeilykohteita, joihin voi lähteä tutustumaan pitkin kesää, kylävideoita ja blogeja.

– Avoimet Kylät -päivä on kyllä hieno mahdollisuus esitellä oman kylän toimintaa ja samalla nostaa esille meidän kaikkia upeita kyliä täällä Hämeessä, toteaa Hämeen Kylät ry:n kyläasiamies Elina Leppänen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.