Tiistai 26.09.2023
Nimipäivät: Kuisma

Tuuli:
 

Kulttuurikesä on alkanut

Lammin kunnantalo 2023. Kuva: Matti Siivonen.

Lammin kulttuuriyhdistyksen kesä on jälleen kotoisista aineksista kudottu. Pellavamarkkinoille Lykyn osasto on pystytetty Hakkalan koulun toiseen kerrokseen. Näytteille ripustetaan Lammin kunnantalo 60 vuotta -näyttely, jonka ovat koonneet Matti Siivonen ja Sisko Mikkola Siivosen valokuvista.

Arkkitehtitoimisto Unto Ojosen suunnittelema rakennus valmistui vuonna 1963. Ennen alkanutta kesää rakennus sai toimia kahtena kesänä Lykyn Lammin taidekesä -näyttelytilana. Nyt, 60 vuotta myöhemmin rakennusta puretaan uuden koulukeskuksen tieltä pois. Ennen purkamista taidenäyttely muutti rakennuksen ulkopuolelle, kun valkoiset ulkoseinät täytettiin katutaiteella ARXin Räikee-festivaalin toimesta.

Näyttelyn ohessa on mahdollisuus muistella kunnantaloa, sen vaiheita ja siihen liittyneitä henkilöitä. Ja tietenkin ohessa myös myydään Lykyn kustantamia kirjoja sekä Lammin Kotiseutulehteä.

Kesä jatkuu perinteiseen tapaan Lammin taidekesä 2023 -taidenäyttelyllä, joka rakennetaan syntysijoilleen eli Turvantalolle. Entiseen kuvataideluokkaan rakennetaan pienimuotoisempi Lammiin jotenkin liittyvän taiteen katselmus. Sen kokoaa yhdistyksen puheenjohtaja Petri Silvonen.

Kulttuuriyhdistyksen kesä jatkuu Lammi-viikolle saakka, jolloin on luvassa kaksi Lykky ry:n tapahtumaa. Lammi-viikon alkajaisiksi kokoonnutaan Untulan lavalle kokemaan teatteriryhmä Säilättärien esitys Läpi kesäillan valssin.

Sirkusta ja musiikkiteatteria yhdistelevässä esityksessä yhdistellään mennyttä ja nykyistä tanssilavakulttuuria. Esitys sopii kaikenikäisille vauvasta vaariin, ja se on tuotettu Hämeen kulttuurirahaston tuella.

Seuraavana päivänä kokoonnutaan Lammin kirjaston monitoimitilaan katselemaan ja kuulemaan HAMKin Evon metsäopiston lehtorin Antti Sipilän esitelmä Evon metsäopisto vanhoissa valokuvissa.

Pääosin 1920-40-luvulle sijoittuvien valokuvista koostuva esitys sopii hyvin käynnistelemään alkanutta kouluvuotta, jolloin uusi ympäristöpainotteinen linja alkaa Lammin lukiossa.

Lammin Kotiseutulehden toimikunta on aloittanut työnsä, joten jos teitä lähestytään haastattelua tai kirjoitusta pyytäen, Lykky ry:n hallitus toivoo myötämielisyyttä.

Omia kirjoituksiaan ja valokuviaan voi tuttuun tapaan taas tarjota lehden julkaistavaksi lähettämällä niitä osoitteeseen lammin.kotiseutulehti(a)gmail.com. Aikaa on elokuun loppuun saakka.

Kesän 2023 tapahtumia

  • 17.6.2023 Lammin Lykky Pellavamarkkinoilla – Lammin kunnantalo 60 vuotta
  • 15.-30.7.2023 Lammin taidekesä 2023 -taidenäyttely Turvantalolla.
  • 21.8.2023 Säilttäret Untulan lavalla (mahdollisesti myös muuta ohjelmaa)
  • 22.8.2023 Evon metsäopisto vanhoissa kuvissa – Antti Sipilä luennoi, Lammin kirjaston monitoimitila.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.