Sunnuntai 24.09.2023
Nimipäivät: Alvar, Auno

Tuuli:
 

Margit Pajun ikoninäyttely

15.2.–30.6. klo 10:00-17:00 Athos-Säätiön luostarikeskus, Panagian puistotie, Ronni, Lammi

Margit Pajun ikoninäyttely on esillä Athos-Säätiön tiloissa kesäkuun loppuun asti tiistaista lauantaihin klo 10–17 ja sunnuntaina klo 13–17. Näyttelyn sisäänpääsymaksu on 5 euroa hengeltä.

Tarkempia tietoja näyttelystä ja töistä on saatavilla Athos-Säätiöstä sähköpostitse (info@athossaatio.fi) tai puhelimella (050-441 2036).

Ikonit on sijoitettu teemoittain Athos-Säätiön päärakennuksen näyttelytilan kolmeen huoneeseen, niin että ensimmäisessä on yksittäisistä henkilöhahmoista koottuja ikoneita, toisessa lähes yksinomaan Kristuksen ja Neitsyt Marian, Jumalanäidin, ikoneita ja kolmannessa Kristuksen suurten juhlien ikoneita. Ikonien kauniit värit ja harmoninen sommitelma kiinnittävät heti huomiota, samoin monien lähes mestarillinen kokonaisuus. Kun ikonit ovat Ortodoksisessa kirkossa rukouksen välineitä, Margit Pajun ikoneista voi sanoa, että tunnelma niiden edessä on harmoninen ja hiljentymistä tukeva. Vaikka ikonit ovat kauniita ja hartautta herättäviä, ne on silti hinnoiteltu hyvin edullisiksi. Ikonien hinnat vaihtelevat 400 eurosta 980 euroon, valtaosan sijoittuessa 500 euron paikkeille.