Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 
Avatar photo

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

RAUTANET LAMMI: Maalaus mielessä?

Kesä on ihmisen parasta aikaa siinä missä elämäkin noin yleisesti ottaen, mutta kesällä sujuvat parhaiten myös maalaushommat. Hyvällä säällä maalaus on mukavaa puuhaa, johon voivat osallistua kaikki. Parhaat vinkit ja ohjeet saat omalta maalikauppiaaltasi ja esimerkiksi maalivalmistajien sivustoilta.

Puukaiteet kannattaa käsitellä Valtti Kaluste- ja terassiöljyllä. Kuva: Olli Ruhanen/Tikkurila Group

Puukaiteet kannattaa käsitellä Valtti Kaluste- ja terassiöljyllä. Kuva: Olli Ruhanen/Tikkurila Oyj

Tikkurilan nettisivut ovat varsinainen aarreaitta, josta löydät ohjeet, vinkit, niksit ja tuotevaihtoehdot jokaiseen kohteeseen – mitä ikinä keksitkin maalata! Nimittäin mitä tahansa maalia ei kannata mihin tahansa lätkiä. Tärkeää on valita myös oikea tuote oikeaan kohteeseen, niin tärkeää kuin sen oikean värisävynkin löytyminen on.

Sisällä voi maalata kelillä kuin kelillä, toki kuivuminen on poutaisella säällä sisälläkin nopeampaa. Mutta kesä on erityisesti ulkomaalauksen aikaa. Jos jo ehdit rakentaa sen uuden terassin talosi kylkeen, somistuu sekin kummasti esimerkiksi kaiteet maalaamalla.

Tikkurila Helmi soveltuu ikkunapuitteiden maalaamiseen. Kuva: Olli Ruhanen/Tikkurila Group

Tikkurila Helmi soveltuu ikkunapuitteiden maalaamiseen. Kuva: Olli Ruhanen/Tikkurila Oyj

Kymmenen kultaista sääntöä maalaamiseen Tikkurilalta:
1. Valitse oikea tuote. Neuvoja saat maalikaupasta, Tikkurilan tuote-esitteistä ja maalausoppaista, www-sivuiltamme sekä Tikkurilan Maalilinjalta (puh. 010 860 8600)

2. Suunnittele työ huolellisesti. Laske paljonko tarvitset maalia ja hanki tarvittavat välineet ja materiaalit asiantuntevasta maalikaupasta. Mieti mistä aloitat ja miten työ sujuu parhaiten.

3. Käytä asianmukaisia ja laadukkaita työvälineitä, sillä huonoilla välineillä et saa kunnollista jälkeä, vaikka käyttäisit kuinka hyvää maalia.

4. Käytä sopivaa vaatetusta ja muita suojavälineitä.

5. Suojaa ympäristö pesu- ja maaliroiskeilta.

6. Tarkista, että maalattava pinta on puhdas ja kunnossa. Älä fuskaa esikäsittelyssä, sillä maali ei pysy likaisessa alustassa eikä peitä huonosti tehtyjä pohjatöitä.

7. Lue tuotteen käyttöohjeet huolellisesti maalipurkin etiketistä. Jos jokin asia jää epäselväksi, soita Maalilinjalle tai etsi www-sivuiltamme lisää tietoa.

8. Tee työ rauhallisesti ja huolellisesti. Älä yritä nopeuttaa työtä levittämällä kerralla liian paksuja maalikerroksia.

9. Huolehdi siitä, että maalausolosuhteet ovat oikeanlaiset. Jos maalaat liian kosteassa, kylmässä tai kuumassa, maalin kuivuminen ja maalikalvon muodostuminen voi häiriintyä.

10. Puhdista työvälineet huolellisesti esim. Pensselipesulla ja huolehdi maalijätteistä asianmukaisella tavalla.

Rautanet_2Yhteistyössä Rautanet Lammi ja Tikkurila Oyj.

Rautanet -kauppiaasi Lammilla on Rauno Parikka.

1 kommentti

  1. Ilkka Pelttari:

    Olisi mökin maalaus mielessä. Kun vanha maali saattaa olla punamultaa, niin löytyykö paikallisissa ammattitaitoa arviointiin?

    Samassa kohteessa myös olisi katon huolto, kun palakatte saa kasvustoa ja niitä poistin kemikaaleilla ja raaputtaen vuosi sitten. Voisi olla maalaus tai jopa peltikate .

    Kohde Mikkolantie 21. Hoiditte pellit naapurille Stenbergille pellit. Mutta nyt etsin tekijöitä!

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.