Maanantai 02.10.2023
Nimipäivät: Valio

Tuuli:
 
Avatar photo

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

RAUTANET LAMMI: Kestopuusta paras terassi

| MAINOS |Olihan se viime kesä niin sateinen, että ei ihme ettei ehkä tullut aloitettua sitä terassin rakentamista. Uusi kesä on kuitenkin edessä, ja meillä Lammin Rautanetillä on juuri saatu täydennystä kestopuuvarastoihin. Rakensitpa sitten terassia, laituria, puutarha-aitaa tai vaikka kukkalaatikkoa, meillä on juuri oikeanlaista puutavaraa sinulle.

Suomen kesä on lyhyt, joten rajallisista aurinkoisista, lämpöisistä päivistä on syytä ottaa kaikki irti. Kuva: www.primatimber.fi

Suomen kesä on lyhyt, joten rajallisista aurinkoisista, lämpöisistä päivistä on syytä ottaa kaikki irti. Kuva: www.primatimber.fi

Kun rakennat ulos, kestopuu on paras puumateriaali, jonka voit valita. PrimaTimberin kestopuu on painekyllästetty puun sydämeen asti, mikä antaa sille erinomaisen suojan lahoamista vastaan. Kestopuusta tehdyt terassit, laiturit ja muut rakenteet kestävät oikein huollettuna useita vuosia kauniin näköisenä. PrimaTimberin kestopuulla itsensä toteuttaminen on helppoa. Mitä sinä haluaisit tehdä?

  1. Valmistele huolella

Tarkista kuntasi rakennusvirastosta, tarvitsetko rakennuslupaa. Yleensä terassille ei tarvita erillistä lupaa. Laske Kestopuun menekkilaskurilla, kuinka paljon puuta ja ruuveja tarvitset.

  1. Tee perustus

Ensimmäiseksi on terassin kohdalta poistettava kaikki kasvusto. Tiiviille, routimattomalle alustalle voi tehdä pilariperustuksen eli asettaa betonisten pihalaattojen päälle pilariharkot. Varmista pitkän laudan ja vatupassin avulla, että kaikki ovat samalla korkeudella ja täytä ontot harkot valmisbetonimassalla.

  1. Rakenna runko

Tee ulkokehä lankuista ja kiinnitä sitten välipalkit 500 mm välein. Jos haluat terassiin aidan, aseta tässä vaiheessa kaiteiden pystytolpat paikoilleen ja kiinnitä runkoon.

  1. Kansi paikalleen

Tarkista ensin, että rungon mitat kulmittain täsmäävät. Kiinnitä sitten terassilaudat paikalleen etureunasta alkaen. Sopiva lautojen väli saadaan esim. asettamalla kynä kansilautojen väliin. Muista, että lautojen välit kasvavat hieman, kun puu kuivuu! Jos lauta siis on märkää ja painavaa, kannattaa käyttää pienempää väliä.

  1. Tuleeko terassille portaat?

Sahaa reisilankut oikean mittaisiksi ja kiinnitä ne toisiinsa esim. kansilaudoituksesta jääneillä hukkapätkillä. Aseta reisilankkuelementit betonilaattojen päälle ja kiinnitä kaidetolppiin. Kiinnitä kansi- ja otsalaudat.

  1. Aita viimeistelee terassin

Tee kaide-elementti ylä- ja alajuoksuista ja pystyrimoista. Ruuvaa kaide-elementtiin päätyrimat ja kiinnitä päätyrimoista kulmatolppiin. Kiinnitä päällyslauta. Tarkempia ohjeita löydät täältä >>

Ja vielä vinkit olemassaolevan terassin huoltoon. Siihen paras aika on juuri nyt, kun päivät alkavat lämmetä. Kun kestopuulle tekee keväisin suojaavan pintakäsittelyn, säilyy sen pinta kauniina vuodesta toiseen. Käsittely elävöittää puun pintaa, antaa sille syvyyttä ja helpottaa sen puhtaana pitämistä. Lisäksi pintakäsittely estää halkeilua ja auringonvalosta aiheutuvaa harmaantumista.

Kun aloitat huollon, varmista, että puu on riittävän kuivaa. Kostealta puulta pintakäsittely karisee pois. Huolto kannattaa tehdä lämpimänä, pilvipoutaisena päivänä, jotta pintakäsittelyaine kuivuu nopeasti. Käsittely tulisi tehdä puhtaalle puupinnalle. Tarvittaessa laudat voi puhdistaa ensin miedolla pesuaineella.

Käsittelyyn sopivat sekä sävytetyt että sävyttämättömät puuöljyt, kuultavat ja peittävät puunsuojat ja ulkokäyttöön tarkoitetut lateksi- ja öljymaalit. Uusintakäsittely samalla tuotteella takaa tasaisen ja tyylikkään lopputuloksen!

Tänä keväänä Rautanet Lammilla on aihetta juhlaan tuplasti. Aloitin rautakauppiaana tasan 20 vuotta sitten. Myös Rautanet-ketju on perustettu 20 vuotta sitten. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna meillä on pannu kuumana koko päivän sekä perjantaina että lauantaina. Tervetuloa ostoksille ja  juhlimaan kanssamme kakkukahvien merkeissä! MAINOS |
ParikatRautakauppiaasi Lammilla,
Rauno ja Leena Parikka
Rautanet Lammi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.