Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Pilvistä
6°C
Tuuli: 4 m/s W
 
Avatar photo

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

RAUTANET LAMMI: Johan se nyt myrkyn lykkäsi!

|mainos| Hiirenmyrkkyhylly on ammottanut tyhjyyttään meilläkin jo pitkän aikaa. Suurin osa jyrsijämyrkyistä on poistunut kauppojen hyllyiltä jo helmikuun lopussa. Tämä johtui siitä, että poistuneet jyrsijämyrkyt on luokiteltu lisääntymiselle vaarallisiksi eikä niitä saa enää myydä kuluttajille. Lisääntymisvaarallisuuden lisäksi jyrsijämyrkyt ovat muutenkin vaarallisia kemikaaleja, jotka kertyvät myrkyttyneitä jyrsijöitä syöviin petoeläimiin.

Uudenlaisia myrkkyjä vielä odotellaan, vaikka vanhat myrkyt kiellettiin jo viime helmikuussa. Kuva: Susanna Mattila

“Kuluttajien saataville on myöhemmin tulossa lisää jyrsijämyrkkyjä, jotka eivät ole lisääntymiselle vaarallisia. Nämä valmisteet ovat yhtä tehokkaita kuin aiemmin markkinoilla olleet valmisteet. Kuluttajavalmisteita myydään vain esitäytetyissä syöttilaatikoissa ja niitä saa käyttää vain sisätiloissa hiirien torjuntaan. Näin halutaan varmistua, että muut luonnon- tai kotieläimet eivät pääse vahingossa syömään myrkkysyöttejä. Turvallisen käytön varmistamiseksi on tärkeää lukea valmisteen käyttöohjeet huolellisesti ja noudattaa niitä,” kerrotaan Turvallisuus- ja kemikaalivirastosta Tukesista.

Myrkkyjen sijaan hiirien torjunnassa ennaltaehkäisy on tärkeää. Jos kuitenkin hiiriä pääsee sisätiloihin, niitä voi yrittää pyydystää erilaisilla loukuilla. Kuva: Susanna Mattila

Ammattikäyttäjille rekisteröityjä jyrsijämyrkkyjä on edelleen laajemmin saatavilla, mutta niitä saa myydä ja markkinoida vain tuholaistorjujatutkinnon suorittaneille henkilöille tai maanviljelijöille, jotka ovat suorittaneet kasvinsuojelututkinnon ja torjuvat jyrsijöitä omassa maataloustoiminnassaan.

Myös mekaanisia loukkuja on hyllyssä. Kuva: Susanna Mattila

Paras keino torjua jyrsijöitä on ennaltaehkäisy, eli sen varmistaminen, ettei jyrsijöille ole ravintoa tarjolla esimerkiksi lintujen ruokintapaikoilla tai avoimissa komposteissa. Kuluttajia suositellaan käyttämään ensisijaisesti loukkuja hiirien ja rottien torjuntaan. Kotieläimistä kissat ja jotkut koirarodut tappavat jyrsijöitä ja pitävät jyrsijäkannat kurissa.

Jyrsijämyrkkyjä odotellessa on parempi turvautua loukkuihin. Niitä on meilläkin saatavilla hyllyssä, joten tervetuloa ostoksille! |mainos|

Rautanet-kauppiaasi Lammilla,
Rauno ja Leena Parikka

Rautanet Lammi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.