Torstai 01.06.2023
Nimipäivät: Teemu, Nikodemus
Lammi
Melkein pilvistä
9°C
Tuuli: 6 m/s NW
 
Avatar photo

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

POP PANKKI LAMMI: Oletko koskaan miettinyt, että mitä sitten kun korot nousevat?

|Mainos| 10 vuotta sitten oli täysin normaalia, että asuntolainan korko oli yli viisi prosenttia. Tällöin itsekin ajattelin, että kuukaudessa maksan lainasta X euroa korkoa sekä lyhennystä ja tuo viiden prosentin taso oli ihan ok. Jos joku nyt sanoisi minulle, että saan asuntolainaani tuollaisen koron, niin nauraisin ääneen. Jotenkin sitä aika kuultaa muistot, vaikka kyse on vain kymmenestä vuodesta! Puhumattakaan mitä ne olivat 90-luvun alussa, jolloin itsellä ei lainat olleet edes ajatuksissa.

Viimeiset vuodet on voinut tuudittautua siihen todellisuuteen, jossa asuntolainan korot ovat lähellä nollaa ja asuntolaina lyhenee hurjaa vauhtia. Moni ajattelee, että turha sitä on pankin korkosuojausta ottaa, kun korot ovat alhaalla. Saattaa kuulostaa hassulta mutta nyt viimeistään lainan korkoa kannattaisi pysähtyä miettimään. Niin kauan, kun ollaan korkotasoissa historiallisen alhaalla, on oikea hetki toimia. Sitten kun korot nousevat, nousevat myös korkojen suojaustasot mikä tarkoittaa suoraan sitä, että se on kalliimpaa.

Jos voisit valita, haluaisitko maksaa korkoja 200 euroa enemmän kuussa vai laittaa sen 200 euroa johonkin muuhun niin kumman vaihtoehdon valitsisit?

Mietit sitten kumpaa tahansa vaihtoehtoa ja korkojen nousu arveluttaa niin soita ja tule käymään!

Kesää ja korkojen nousua odotellessa, Mari |Mainos|

OnnelaMari_webMari Onnela

Myyntipäällikkö
POP Pankki Lammin Osuuspankki

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.