Tiistai 05.12.2023
Nimipäivät: Selma

Tuuli:
 

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

LAMMIN SÄÄSTÖPANKKI: Lupaus uudelle vuodelle – säästän itselleni

Monella on tapana vuoden vaihtuessa tehdä erilaisia uudenvuodenlupauksia. Vuoden 2017 alkaessa kannattaisikin kokeilla itselleen säästämistä.

2015 on tehty tutkimus, jolla kysyttiin suomalaisten syitä säästämiselle: 42% säästää pahan päivän varalle, 16% vaurastuakseen ja 14% tulevaa eläkettä varten. Muita tavoitteita voi olla monenlaisia. Yksi säästää autoon, toinen hevoseen ja kolmas vaikkapa matkaan. Haaveiletpa mistä tahansa säästäminen kannattaa aloittaa heti.

Aloittaminen on helppoa. Varaa aika Lammin Säästöpankin konttorista – varauksen voi tehdä myös kotisivuillamme. Neuvottelun teemme Oman talouden tuokion-avulla. Oman talouden tuokio (OTT) on järjestelmä, jolla kartoitamme asiakkaan tarpeet, riskinsietokyvyn ja haaveet. Asiakasvastaavamme käy kartoituksen pohjalta kanssasi läpi Sinulle sopivimmat säästämisen vaihtoehdot.

Säästämistä voi myös kokeilla. Monesti luullaan virheellisesti, että säästämispäätös sitoo pitkiksi ajoiksi ja varat on ”kiinni” sijoituksissa. Voimme tehdä sinulle vaikka puolen vuoden säästämissuunnitelman ja katsoa yhdessä minkä verran saat säästettyä ja miten säästäminen vaikuttaa päivittäiseen rahankäyttöösi.

Erilaiset elämäntilanteet vaikuttavat säästämistapaan kovastikin. Opiskelijan tai työttömän voi olla vaikea säästää. Tiukissa tilanteissa kannattaa aina poiketa pankilla neuvottelussa. Tämä voi auttaa oman kokonaistilanteen hahmottamisessa.

Lähes jokaiselle työssäkäyvälle säästäminen on mahdollista. Myös eläkkeellä on hyvä laittaa varoja säästöön. Tarve voi olla varautumista yllättäviin tilanteisiin tai vaikkapa paremman tuoton hakua.

Esimerkiksi asuntolainan rinnalla kannattaa aina myös säästää. Asuntolainan takaisinmaksuun sitoudutaan vuosiksi ja tässä yhteydessä aloitettu säästäminen turvaa yllätyksiltä ja mahdollistaa arjen pienet kohokohdat lainasta riippumatta.

Säästää voi toki myös lapsille ja lapsenlapsille. Mikä olisikaan parempi tapa varmistaa lapselle hyvät eväät tulevaisuuteen kuin varallisuuden kerryttäminen. Sanotaan, että raha ei tuo onnea, mutta kyllä se elämää helpottaa, kun aikuistumisen kynnyksellä ei tarvitse miettiä, mistä saisi rahat kasaan ajokorttia, ensimmäistä omaa kotia tai opiskelijavaihtoa varten. Säästämistapoja löytyy useita ja kerromme niistä konttoreissamme mielellämme lisää.

Ja muistetaanhan, että jokaisella tulisi olla oma pieni vararahasto, joka mahdollistaa pienet irtiotot arjesta. Tähän toivoisin kaikkien lupautuvan vuoden 2017 alussa. Perustetaan itsellemme oma säästö ja kirjataan tavoitteet ja haaveet yhdessä Lammin Säästöpankin konttorissa.

Hyvää Uutta vuotta 2017 kaikille!

anu_kertula_web

Anu Kerttula, sijoituspäällikkö
Lammin Säästöpankki, Lammi-Tuulos

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.