Lauantai 23.09.2023
Nimipäivät: Mielikki, Miisa, Minja

Tuuli:
 
Avatar photo

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

LAMMIN SÄÄSTÖPANKKI: Liiketoiminnan kehittämisen ei tarvitse olla yksin puurtamista

Tahdo uudistua -ohjelmassa yrittäjät pääsevät yhdessä asiantuntijoiden ja toisten yrittäjien kanssa uudistamaan liiketoimintaansa. Auttaakseen suomalaisia yrityksiä uudistumaan – ja sitä kautta menestymään – Säästöpankki, LähiTapiola, Elo, Innovestor ja alueelliset toimijat toteuttavat Tahdo uudistua -ohjelman.

Pk-yritykset ovat Suomen talouden ja hyvinvoinnin selkäranka. Moni yrittäjä kohtaa kuitenkin kasvavassa määrin haasteita alati muuttuvassa toimintaympäristössä. Yksi suurimmista haasteista liittyy yrittäjän ja hänen työntekijöidensä jaksamiseen, tekemisen ja vaatimusten määrän kasvaessa kiihtyvällä vauhdilla. Myös taloudelliset huolet nousevat usein esiin ja saattavat jopa muodostua menestymisen esteeksi. Hyvällä suunnitelmalla, oikeilla työvälineillä ja verkoston tuella voidaan varmistaa edellytykset hyvinvoinnille ja liiketoiminnan jatkuvuudelle.

Tahdo uudistua -ohjelman tavoitteena on innostaa yrityksiä uudistamaan liiketoimintaa sekä tarjota uutta puhtia yrittämiseen. Ohjelman myötä yrittäjät saavat konkreettisia työkaluja yrityksensä kehittämiseen niin asiantuntijoiden vetämien työpajojen kuin erilaisten verkkosisältöjenkin avulla. Ohjelma on osallistuville yrityksille maksuton.

”Syksyllä 2019 toteuttamamme tutkimuksen mukaan lähes puolet yrittäjistä tahtoo löytää keinoja liiketoimintansa uudistamiseksi. Haasteensa tähän tuo se, että suuri osa näistä yrittäjistä ei tiedä miten ja mistä voi aloittaa. Siksi koemme, että meillä on yhteiskunnallisesti erittäin tärkeä tehtävä auttaa yrittäjiä, jotta he voivat menestyä jatkossakin,” kertoo Säästöpankkiryhmän yritysasiakasliiketoiminnan johtaja Kari Suutari.

Yritysten uudistuminen kaiken keskiössäOhjelman kantavina teemoina ovat yrityksen taloudellisen hyvinvoinnin lisäksi yrittäjän ja henkilöstön hyvinvointi. Tahdo uudistua -ohjelmassa käsitellään myös muita tärkeitä teemoja kuten myyntiä, datan hyödyntämistä ja digitalisaatiota.

”Haluamme olla tukemassa yrityksiä ja yrittäjiä heidän liiketoimintansa uudistamisessa ja elinvoimaisuuden vahvistamisessa. Paikalliset alueyhtiömme tuntevat alueelliset olosuhteet ja pystyvät tuomaan ohjelman kautta vahvan tukensa ja verkostonsa, siellä missä yritykset sitä tarvitsevat ” kommentoi LähiTapiolan palvelujohtaja Oona Paasolainen.

Tahdo uudistua kutsuu yrittäjät ja yrityksen edustajat osallistumaanTahdo uudistua -ohjelman tapahtumat käynnistyvät tammikuussa 2020 Kuopiosta. Tämän lisäksi tapahtumia järjestetään keväällä Kokkolassa, Lahdessa, Jyväskylässä, Porissa, Turussa, Tampereella, Helsingissä, Hämeenlinnassa ja Oulussa. Jokaisella alueella on joukko vahvoja toimijoita mahdollistamassa tapahtumien onnistumisen. Ohjelmaan osallistuminen on mahdollista myös verkkosisältöjä hyödyntämällä.

”Yrittäjän osaaminen, menestyminen ja hyvinvointi linkittyvät tutkitusti toisiinsa. Kun yrityksen henkilöstömäärä kasvaa, erityisesti johtamisosaamisella on merkittävä rooli siinä, että työt sujuvat jatkossakin ja yritys menestyy. Yrityksen uudistumiseen liittyy erottamattomana yrittäjän osaamisen kasvattaminen. Osaaminen kasvaa helpoimmin vuorovaikutuksessa muiden kanssa ja siksi sparrailu on keskeinen osa Tahdo uudistua -ohjelmaa,” kertoo Elon markkinointijohtaja Joni Tikkanen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.