Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 
Avatar photo

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

LAMMIN OSUUSPANKKI: Rahastolahja on joululahja, joka kasvaa

Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa lapselle tai lapsenlapselle säästämistä. Pankki auttaa sopivan säästö- tai sijoitustavan valinnassa, kertoo palveluneuvoja Terhi Tauru Lammin Osuuspankista:

Joululahja, joka kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi? Sellainen on rahastosijoitus.

Joululahja, joka kasvaa vuosi vuodelta suuremmaksi? Sellainen on rahastosijoitus.

Rahasto on hyvä joululahja, varsinkin jos varojen käyttö on ajateltu useampien vuosien päähän. Rahastolahja on monipuolinen ja joustava. Voi valita joko kertamaksuisen tai säännöllisen rahastosäästämisen. Tosin kertamaksuiseen rahastomerkintään kannattaa aina laittaa mukaan myös säännöllinen rahastosäästäminen. Siinä samalla oppii seuraamaan rahasto-osuuden arvonkehitystä sekä miten tähän vaikuttaa esimerkiksi talouden tapahtumat.

Säästöillä voi turvata lapsen tulevaisuutta ja se mahdollistaa isompia hankintoja aikuisuuden kynnyksellä. Esimerkiksi opintojen aloitus ja omaan kotiin muuttaminen helpottuvat, kun säästöillä voi tehdä hankintoja. Jo pienillekin lapsille on hyvä säästämisen ohella opettaa, mistä raha tulee ja miten sitä kannattaa käyttää.

Esimerkiksi ajokortin hankinta ei ole mitään halpaa. Tähän tarkoitukseen rahastosäästäminen sopii hyvin. Jos vaikka teini-ikäiselle avaa rahaston niin rahastossa varat kasvavat todennäköisesti paremmin kuin pankkitilillä ja varat voi sitten käyttää ajokortin hankintaan.

Säästötapa kannattaa valita muun muassa sillä perusteella, miten kauan aikoo säästää. Jos vanhemmat tai isovanhemmat aloittavat säästämisen vastasyntyneelle ja aikaa on 18 vuotta, voi riskiä ottaa enemmän. He voivat säästää esimerkiksi osakerahastoon, jossa on isommat riskit, mutta myös suurempi tuottomahdollisuus. Vuosien kuluessa syntyy niin sanottu korkoa korolle -ilmiö, jossa sijoitetut pääoman lisäksi tuototkin kasvavat korkoa.

Toivoisin, että lapsille säästäminen olisi yleisempää. Monet vanhemmat ajattelevat, ettei heillä ole mahdollisuutta säästää tarpeeksi. Kuitenkin jo parin kympin kuukausisäästöistä kertyy ajan kuluessa mukava potti. Aina on hyvä hetki aloittaa säästäminen! Vaihtoehdoista voi kysyä lisää omasta POP Pankista.

terhi-tauruPalveluneuvoja
Terhi Tauru
POP Pankki Lammin Osuuspankki

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.