Keskiviikko 31.05.2023
Nimipäivät: Helka, Helga
Lammi
Verrattain pilvistä
9°C
Tuuli: 4 m/s WNW
 
Avatar photo

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

LAMMIN JÄTEHUOLTO: Ei enää ylimääräisiä jäteastian tyhjennyksiä

Hämeenlinnan ja Hattulan jätteenkuljetuksen kilpailutus on edennyt siihen vaiheeseen, että Kiertokapula piti kuljetusfirmoille hankintaklinikan alueen kunnallisesta kilpailutuksesta. Esitys oli vielä aika raakile ja hyvä niin, koska sitä sai tilaisuudessa kommentoida. Vielä tämän viikon saa esittää muutoksia ja parannusehdotuksia.

Hämeenlinna ja Hattula on esityksessä jaettu neljään alueeseen. Lammi, Tuulos ja Hauho pääpiirteittäin kuuluvat yhteen alueeseen. Aika isolta alueelta tuo tuntuu. Lähes 1000 astian tyhjennystä viikossa. Määrä voi vielä siitäkin lisääntyä, koska kaikki taloudet ei vielä ole liittyneet järjestettyyn jätehuoltoon, varsinkin mökkiläisiä puuttuu.

Kun vielä muistaa, että yritykset eivät kuulu kilpailutuksen piiriin ja niistäkin todennäköisesti kilpailutuksen voittaja suurelta osin tulee ajamaan niin kyllä on yhdelle pakkarille hommaa. Käytännössä tarkoittaa, että ajetaan yhdellä autolla kahdessa vuorossa ja toisella autolla täydentäen. Hyötyjätteiden keräys ei kuulu kilpailutukseen, näitä on pääasiassa taloyhtiöillä ja yrityksillä.

Kantakaupunki on karkeasti kahdessa alueessa, ja Rengon ja Kalvolan alue yhdessä. Kantakaupungin paikkoja ei millään voi yhdellä autolla hoitaa, joten ei nyt ihan niin mene kun annettiin ymmärtää kilpailutuspäätöksessä. Siinä luvattiin tehdä yhden auton kokoisia alueita. Tästä jo kritisoitiin esitystä.

Meidän yrityksen näkökulmasta on vielä monia kysymyksiä, mutta aikomus on joko yksin tai jonkun toisen pienen jätefirman kanssa osallistua kilpailuun. Vähän asiantuntija-apua varmaan tarvitaan esimerkiksi Hämeen Yrittäjien hankinta-asiamiestä, kunhan lopullinen aikataulu selviää.

Tämänhetken tiedon mukaan alueiden kilpailutus alkaa vuoden lopulla tai viimeistään alkuvuodesta. Kuntaurakoiden on tarkoitus alkaa syksyllä 2018 ja keväällä 2019. Pelihän on vaan siitä raaka, että halvin tarjous käytännössä voittaa ja muille jää luu kouraan. Tämän jälkeen asiakas ei voi itse valita kuljetusfirmaa, vaan voittaja ajaa kaikki asuinkiinteistöjätteet.

Paikallisuudelle ei lasketa mitään etua, ei myöskään joustavalle palvelulle. Kiertokapulahan jokatapauksessa tulee hoitamaan asiakaspalvelun ja laskutuksen kun kuntaurakka alkaa. Tästä syystä kuljetusfirmalle ei voi enää soittaa jos haluaa esimerkiksi ylimääräisen tyhjennyksen. Tämä tulee olemaan tosi iso muutos asiakkaille. Sitä se on myös meidän yritykselle, voitettiin kilpailu tai ei.

EsaKauppi_webEsa Kauppi,
yrittäjä
Lammin Jätehuolto

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.