Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Pilvistä
6°C
Tuuli: 4 m/s W
 
Avatar photo

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

HAUHON MUSIIKKIJUHLAT: Tervetuloa kausikonserttiimme!

|mainos| Klassisen musiikin maailmassa ollaan aikoja määriteltäessa tekemisissä hyvinkin erilaisten yksiköiden kanssa. Teosten ollessa kyseessä sekunnin murto-osatkin merkitsevät paljon – oletteko esimerkiksi tulleet ajatelleksi, että vähänkin vilkkaamman tempon ollessa kyseessä tavallinen 1/16-nuotti on kestoltaan lähellä sekunnin kymmenystä. Ja suurin osa meistä varmasti huomaa eron, mikäli kahden soittajan välille tuon mittainen ero jotain kuviota soittaessa syntyy.

Normaalia aikataulutusta harjoitusten järjestämiseksi teemme toki samalla tavalla kuin muillakin aloilla. Sinfoniaorkestereiden työaikarutiinit ovat myös muuttuneet Helsingin musiikkitaloon muuton jälkeen, ja oma urakkansa on suunnitella esimerkiksi kamarimusiikkiharjoituksia jos mukana on soittajia molemmista orkestereista.
Mittakaavan toista ääripäätä taas kuvaa se, että kansainvälistä solistiuraa tekevät kollegat pyrkivät etsimään jatkuvasti perinteistä kalenteria, missä pystyisi tekemään suunnitelmia ja merkintöjä vähintään viiden vuoden päähän tulevaisuuteen.

Suomessakin suurimmat sinfoniaorkesterit suunnittelevat nyt kausiohjelmia kahden tai kolmen vuoden päähän. Oopperataloissa katseet taas saattavat olla vieläkin pidemmällä. Ja mitä korkeammalle ja kansainvälisempiin ympyröihin mennään, orkesterit, solistit ja kapellimestarit tietävät jo paljon esimerkiksi kiertueaikatauluistaan vieläkin pidemmän ajan päähän.

Myös mekin joudumme tarkastelemaan hyvinkin tarkasti joitain aikatauluasioita seuraavaa kautta pidemmälle. Välillä olisi kuitenkin mukavaa olla spontaani ja tehdä jotain hieman lyhyemmällä tähtäimellä. Oli kyse sitten ystävien tapaamisesta illallisen merkeissä – tai konsertin järjestämisestä.

Onneksi käsissämme –  ja myös vastuullamme on Hauhon musiikkijuhlien kaltainen instituutio, joka tarjoaa mahdollisuuksia toimia joustavasti ja uutta kokeillen.
Viime huhtikuussahan järjestimme Hahkialan Kartanolla keväisen konsertin hieman normaaleista kaavoista poiketen; tiedotimme konsertista vain Hauhon musiikkijuhlien ystäväjoukolle ja saatuamme riittävästi kiinnostuksenosoituksia, järjestimme onnistuneen iltapäivätapahtuman varsin lyhyellä aikataululla ja kevyillä resursseilla.

Samaa menetelmää käyttäen kysyimme ystäviltämme halukkuutta tulla Hahkialaan vuoden alkajaisiksi. Kiinnostusta tammikuiseen lauantaikonserttiin ilmeni olevan ystäviemme keskuudessa niin paljon, että saatoimme hyvillä mielin laittaa pyörät pyörimään ja varmistaa vuoden 2019 kausikonsertin ajankohdan. Kausikonserttimme järjestetään lauantaina 19.1.2019 klo 14.

Lavalla tulee olemaan sekä uusia tuttavuuksia että Hauholla aiemminkin vierailleita taiteilijoita. Tietenkin  konsertin yhteydessä on mahdollisuus myös nauttia Hahkialan Kartanon antimista.

Tervetuloa siis Hahkialan Kartanoon lauantaina 19.1.2019 klo 14. Varaa lippusi täältä >>

Paikalle voi halutessaan saapua jo hyvissä ajoin, sillä Kartanon baari on avoinna jo klo 13 lähtien. Voitte myös jäädä konsertin jälkeen hetkeksi viettämään aikaa ja vaihtamaan vaikka kuulumisia esiintyjien kanssa. Baari palvelee myös tunnin konsertin jälkeen. |mainos|

Mikko Ivars
Kirjoittaja on Hauhon musiikkijuhlien taiteellinen johtaja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.