Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Sadekuuroja
7°C
Tuuli: 4 m/s W
 
Avatar photo

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

AUTOKAVE: Syksystä ja valoista

|mainos| Autoilijan syksystä voi tulla pitkä. Seurana ovat vesisateet, pimeys, tien pintojen vaihtelu ja lopuksi vielä pakkaset. Pakkasten myötä jää ja lumi jos mitkä haastavat tielläliikkujan. Tilanteisiin voi varautua. Pimeyteen auttaa laadukkaat, lailliset polttimot tai lisävalosarjat. Sateessa tehokkaat pyyhkijänsulat ovat kaiken a ja o. Autokaven pikahuolto vaihtaa polttimot ja pyyhkijänsulat odottaessa.

Kuva: Autokave

Pääsääntöisesti uusissakin autoissa ajovalot ovat luvattoman heikot meidän olosuhteisiimme. Tämän lisäksi ikääntyessään ajovalojen muoviset suojuslasit kellastuvat ja naarmuntuvat. Autot suunnitellaan ilmeisesti ajettavaksi vain päiväsaikaan tai vastaavissa valaisuolosuhteissa.

Alkuperäisiä ajovaloja voi tuunata paremmiksi hiomalla ja kiillottamalla muovisen valaisimen. Seuraavaksi kirkkaaksi saatu valaisin pitää suojata UV-säteilyltä. Tähän on saatavana teeseitse-sarjaa tai työn voi tilata Autokavelta. Ajovalojen  kirkastushionta ja suojavahaus kustantaa 70-150€. Valotehoa saa helposti lisää myös vaihtamalla polttimot tehokkaammiksi. Yli tuplaten valoa antavat laadukkaat Philipsin lailliset polttimot myydään pareittain ja maksavat 25-35€/pr.

Kuva: Autokave

Harvaan asutulla maaseudulla, tai esim pitemmillä maakuntamatkoilla voi myös käyttää melko paljon kaukovaloja joiden valotehon voi tämän päivän lainsäädännöllä jopa viisinkertaistaa lisäkaukovaloilla. Lisäkaukovaloja on saatavana jokaiseen autoon ja tarpeeseen sopivia.

Lisäkaukovaloilla saat ajomukavuutta syksyn pimeisiin, lumettomiin iltoihin. Kuva: Autokave

Hinnat asialliselle valosarjalle asennettuna rekisterikilpi-kiinnikkeellä alkaen noin 3-400 €. Valot saa myös integroituna moneen automalliin esimerkiksi maskiin. Rakenteisiin integroitujen lisävalojen hinnat asennettuna alkaen 600 €.

Autokaven varastosta löytyvät niin polttimot, valot kuin tarvikkeetkin. Meiltä löytyy myös pikahuolto ja asennuspalvelu, tietenkin! Tervetuloa! |mainos |

Jyri Munne
Kirjoittaja on Autokaven yrittäjä Lammilla.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.