Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Asiantuntijablogi kaupallisille yhteistyökumppaneille. Haluatko kirjoituksesi blogiin? Soita 040 5281 989!

AUTOKAVE: Kylmä sää rasittaa autoja

Vaihteleva talvi on ollut vaativa monelle autolle ja autoilijalle. Tiestö on ollut haasteellisessa kunnossa koko talven. Lunta on satanut monesti kerralla niin paljon, ettei aurauskalusto ole sitä kyennyt siivoamaan sivuun. Tämän johdosta tielle on syntynyt pahoja polanteita. Onneksi suuremmilta onnettomuuksilta on vältytty.

Auton alusta ja akku ovat vaihtelevissa keleissä kovilla.

Auton alusta ja akku ovat vaihtelevissa keleissä kovilla.

Ja sitten seuraavana päivänä sataa vettä ja tiet ovat luistinratoja! Nastarenkaille on ollut käyttöä. Rengaspaineet on syytä tarkistaa vähintään pari kertaa talvessa. Autofit-Lammi tarkistaa rengaspaineet veloituksetta.

Autojen alustanosat ovat huonokuntoisilla teillä kovilla. Jousia katkeilee, puslia ja palloniveliä rikkoutuu. Viimeistään keväällä kesärenkaiden vaihdon yhteydessä on hyvä tutkia alustan kuntoa.

Kuva: www.autofit.fi

Ehjäkään akku ei ehdi latautua riittävästi, jos autolla ajetaan pidemmän aikaa vain lyhyitä matkoja. Kuva: www.autofit.fi

Talvella kannattaa kiinnittää akun latautumiseen huomiota. Akku ei lataudu kylmässä yhtä nopeasti kuin kesäolosuhteissa. Esimerkiksi jos autolla ajetaan pitemmän aikaa vain lyhyitä matkoja eli alle 10–15 minuuttia, ehjäkään akku ei ehdi latautua riittävästi seuraavaa kylmäkäynnistystä varten.

Jos autossa on Webasto eli polttoaineella toimiva lisälämmitin, minimissään moottorin käyntiaika akun lataamiseksi lämmityskäytön jälkeen on sama aika minkä Webasto oli päällä.

Akun riittävä lataustaso on nopeasti mitattavissa esimerkiksi pikahuollossa. Harmi on hoidettavissa akun latauksella muutaman kerran talvessa. Voit hankkia extralaturin autoon kiinteäksi, kotiin tai tilata akunlatauksen huollosta – määräaikaishuollon yhteydessä akku kytketään tarkastuksen jälkeen lataukseen automaattisesti.

Pitkää pakkasjaksoa ei vielä ole koettu, mutta silti lisävirtaa on annettu useammallekin autoilijalle tänäkin talvena.

Pitkää pakkasjaksoa ei vielä ole koettu Ydin-Hämeessä, mutta silti starttiapuvirtaa on annettu useammallekin autoilijalle tänäkin talvena.

Ydin-Hämeessä ei tänä talvena pitempää pakkasjaksoa vielä ole ollut, mutta starttiapuvirtaa on saanut useasti käydä autoilijoille antamassa.

Jos akku menee vaihtoon, kannattaa asennuksessa käyttää Autofit-korjaamon apua jossa akun vaihto tehdään auton sähköjärjestelmä jännitteellisenä jolloin muistipiirit ei nollaudu. Jossain automalleissa pitää lisäksi järjestelmä päivittää uudelle akulle diagnoosi testerillä.

Autofit-korjaamo ottaa vastaan ja huolehtii vanhat akut kierrätykseen.

Jyri_MunneJyri Munne
Autofit-huoltamosi Lammilla, Autokave

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.