Sunnuntai 01.10.2023
Nimipäivät: Rauno, Rainer, Raine

Tuuli:
 
Avatar photo

Nyt saa toimitus suunvuoron! Täällä taustoitetaan lähikulmia koskettavia asioita, otetaan kantaa ajankohtaisiin puheenaiheisiin sekä arvioidaan tarjolla olevia palveluita. Toimitukselta-blogia kirjoittaa Lammille.fi -verkkolehden toimitus.

Yhteistyöllä eteenpäin

Lammille.fi on elänyt ensimmäiset kolme viikkoansa tätä kirjoittaessani. Aika on kulunut kuin siivilä, kuten eräs pieni tyttö luki vuosia sitten Tuhkimo-kirjasta. Erityisesti on ilahduttanut verkkolehden saama vastaanotto. Kirjoituksia on kommentoitu niin julkaisun yksittäisten artikkeleiden alla kuin Facebookinkin puolella. Lammin seurakunnan kiinteistöistä annettiin nopeassa tahdissa useita kannanottoja, kun kommentointimahdollisuudesta kerrottiin sivustollamme.

Facebook-julkisuus julkaisun ensimmäisellä elinviikolla suorastaan hämmensi. Peräti 11 000 katsojaa ensimmäisellä viikolla. Tämänkin jälkeen katsojien määrä on pyörinyt tuhansissa, siinä kuuden ja kahdeksan tuhannen nurkilla. Tykkääjien määräkin uskollisesti nousee, vaikka toistaiseksi rahallista panostusta ei ole käytetty.

Pääosin palaute on ollut hykerryttävän hyvää, kiitos kaikille kannustuksesta ja rohkaisusta. Usein kuultu kysymys on ollut julkaisun tavoitteista. Aikooko Lammille.fi Lammin valtamediaksi?

Suoraan sanottuna ei ole käynyt mielessäkään. Kaikille on tilaa. Kovin tuntuu vanhanaikaiselta nähdä kilpailuasetelmaa samankaan alan yritysten välillä enää nykyaikana. Pienet yritykset tekevät yhteistyötä, ovat yhdessä vahvoja. Siitä kertoo muun muassa Hämeenlinnassakin toimintansa aloittanut Crazy Town, joka tarjoaa paitsi toimistotiloja pienille yrityksille myös tilaisuuden päästä käsiksi isompiin tuotantoihin osana tiimiä. Tiimit kootaan projektikohtaisesti. Se mitä osaat on merkityksellistä, ei se mitä yritystä edustat.

Jotta pienet yritykset menestyvät, tarvitaan yhteistyötä. Kun sinä saat isomman kakun hoidettavaksesi, osta osa työstä minulta, niin saamme kumpikin jotain. Kilpailuakin tarvitaan, mutta kilpailu ei saisi sulkea pois yhteistyön mahdollisuutta. Elämme jakamistaloudessa, jossa kaikki auttavat toisiaan.

Lammille.fi on sekin yhteistyön tulos. Ensin oli Reska.fi, sitten tuli Hattulaan.fi. Ilman hyviä yhteistyökumppaneita eli kustantaja Ilkka Peltoniemen visiota ja panostusta sekä päätoimittaja Juha Reinikaisen apua Lammille.fi ei olisi koskaan nähnyt päivänvaloa. Yrittäjien ja yhteisöjen yhteistyöhön luottaen tässä tulevaisuutta suunnitellaan. Ilman teitä ei ole meitä! Sivustolla ovat näkyvissä ne tahot, joilta uskoa ja yhteistyöhalua on jo löytynyt. Kiitos teille, että olette uskaltautuneet mukaan tähän seikkailuun!

Lammille.fi haluaa edistää Ydin-Hämeen elinvoimaisuutta ja hyvinvointia. Siihen pyrimme auttamalla yrityksiä verkkonäkyvyyden kasvattamisessa. Todella monelle etenkin nuoremman polven edustajalle asiaa ei ole olemassa, jos se ei ole verkossa. Jopa vanha ja perinteinen yritys kotiseudulla saattaa unohtua, jos sitä ei löydä verkosta. Enkä keksinyt tuota itse, vaan kuulin lammilaiselta yrittäjältä esimerkkitapauksen viime viikolla.

Mietipä mitä teet, kun tarvitset esimerkiksi käsisahan. Otatko puhelinluettelon käteesi ja selaat keltaisia sivuja? Niinpä niin, juuri siitä syystä puhelinluetteloiden painamisesta on pääosin luovuttu. Lähes jokaisella on taskussaan älypuhelin ja laukussa läppäri tai tabletti. Verkon hyvä puoli on myös se, että sieltä löytyy paitsi useimmat paikat, joista käsisahan saa ostettua, myös käyttökokemuksia ja suosituksia.

Eiköhän olisi Teidänkin yrityksen aika varmistaa, että lähelläsi asuvat asiakkaat ja kesäasukkaat kääntyvät sinun verkkokauppasi tai kivijalkaliikkeesi puoleen?

Susanna Mattila päätoimittaja, Lammille.fi

Susanna Mattila
päätoimittaja,
Lammille.fi

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.