Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Lukijalta-blogiin sisällön tuottavat lukijat. Kirjoita lyhyesti ja napakasti, kirjoita mieluummin nimellä kuin nimimerkillä. Toimituksella on oikeus lyhentää ja toimittaa tekstejä, tai jättää kokonaan julkaisematta. Yhteystietosi ovat tarpeelliset, mutta jäävät vain toimituksen tietoon. Lähetä tekstisi: toimitus@lammille.fi

Jätämmekö sotiemme sankarit juhlapäivänä yksin?

Hauholla on syksyn mittaan peräänkuulutettu miehiä kunniavartioon ja seppeleen laskuun Hauhon sankarihaudoille itsenäisen Suomen täyttäessä   100 vuotta. Tavoitteenamme on saada itsenäisyyspäivänä kello 11 jokaisen 189 sankarivainajan haudalle vartioon vainajan kuolinhetken ikäinen mies. Hauhon sankarihaudoissa lepäävät ovat iältään 17–47-vuotiaita.

Tämä osoittaa karulla mutta kunnioittavalla tavalla, miten itsenäisyytemme turvaaminen vaati veronsa ja kansamme menetti taisteluissa parhaita poikiaan ja miehiään. Vastaavia kunniavartioita kootaan myös muualla. Uutisissa on kerrottu, että vartijajoukkoja ei saada kokoon, vapaaehtoisia ei löydy riittävästi. Hauholaisilla on nyt näytön paikka.

Hauholta on haasteellista löytää 189 nuorta miestä, mutta ei mahdotonta. Jos lasketaan Hauhon vakisavut, noin 1 700 kpl, niin se tarkoittaa yksi ukko per yhdeksän taloutta. Ja otamme mielellämme joukkoon myös miehiä muilta paikkakunnilta.

Älkäämme jättäkö sankarivainajiamme yksin itsenäisyytemme juhlapäivänä! Vetoamme nyt kaikkiin, Hauhon haudoille tarvitaan lisää miehiä. Tällä hetkellä Hauholla koossa on noin 75 vartijaa. Vielä ehtii ilmoittautua tähän kerran elämässä -kunniatehtävään. Tapahtuma ja ilmoittautumislomake löytyvät Facebookista Seppeleen lasku Hauhon kirkolla 2017 -haulla tai yhteyttä voi ottaa Matti Ranttiin puh. 0400 744 283, matti.rantti@mattirantti.fi.

Matti Rantti
Jouni Lehtonen

Hauho

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.