Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 
Avatar photo

Vaihtuvat blogivieraat kirjoittavat itselleen tärkeistä asioista. Kauneutta ja terveyttä, urheilua, kulttuuria, leipomisvinkkejä – aiheiden kirjo on juuri niin laaja kuin on kirjoittajien määrä. Blogissa esitetyt ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajiensa omia.

Poimintoja uutisvirrasta

Maailma on muutoksessa, elämme yhteiskunnassa, jossa tietoa tulvii välineestä, jos toisestakin. Jokainen meistä voi tuottaa sisältöä esimerkiksi sosiaaliseen mediaan mielin määrin. Meidän tulee olla mediakriittisiä lukemaamme kohtaan. On sivistystä osata suodattaa viestintätulvasta olennainen ja oikea tieto.

Toisinaan meitä pyritään paimentamaan oikeaksi arvioituun suuntaan, kuten mediassa levinneen tiedon mukaan uudelleen julkaistaviin Aku Ankka -sarjakuviin ollaan liittämässä varoitustekstejä: ”Tämän kirjan sarjakuvat ovat peräisin menneiltä vuosikymmeniltä, joten niissä saattaa olla sarjakuvaväkivaltaa ja vitsejä tupakoinnista, juomisesta, pyssyleikeistä tai etnisistä stereotyypeistä.”

Kuinka meistä, Aku Ankan sivistämästä sodanjälkeisestä kansanosasta, on voinut tulla yhteiskuntakelpoisia? Olemmehan saastuttaneet mieltämme lukemalla tarinoita Mikin ja Hessun päätymisestä ihmissyöjien pataan, katselemalla uusintoina Pekka ja Pätkä neekereinä -elokuvaa ja nauramalla Tarzan-elokuvien alkuperäiskansojen edustajien karuille kohtaloille krokotiilien hampaissa Afrikan syvimmissä viidakoissa.

Joskus holhouksessa, kuten edellä mainituissa varoitusteksteissä, mennään mielestäni liian pitkälle. On uskallettava luottaa lukijaan. Huolella ja luotettavasti tuotettu viestintä on omiaan lisäämään hyvinvointia ja vetovoimaa.

Monet mielensäpahoittajat saavat löylyä kiukaalleen väärästä tai puutteellisesta tiedosta. Päätöksenteon ympärillä alkavat pian velloa salaliittoteoriat ja epäilyt kansan kyykyttämisestä, mikäli tietoa pantataan tai liikkeelle lasketaan muunneltua totuutta.

Siksi on erittäin tärkeää ja paikallisesti tuotetaan toimituksellista aineistoa pienistä ja isommistakin arkielämän ilmiöistä, meille läheisistä asioista. Siinä työssä paikallislehdet ja paikalliset uutisportaalit ovat oiva väline. Lammille.fi on uusi kotiseutuhenkinen verkkolehti, joka omalta osaltaan ruokkii paikallista uutisnälkää.

Paikallisella uutistuotannolla ja verkossa julkaistavilla toimitetuilla jutuilla on laaja lukijakuntansa. Toivon tämän verkkojulkaisun tavoittavan heidät. Menestystä!

Jouni Lehtonen

Kirjoittaja on hauholainen kulttuurin moniottelija, yrittäjä ja Hämeen Yrittäjien tiedottaja.

Jouni Lehtonen on hauholainen kulttuurin moniottelija, yrittäjä ja Hämeen Yrittäjien tiedottaja.

Jouni Lehtonen on hauholainen kulttuurin moniottelija, yrittäjä ja Hämeen Yrittäjien tiedottaja.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.