Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Pilvistä
6°C
Tuuli: 4 m/s W
 
Avatar photo

Vaihtuvat blogivieraat kirjoittavat itselleen tärkeistä asioista. Kauneutta ja terveyttä, urheilua, kulttuuria, leipomisvinkkejä – aiheiden kirjo on juuri niin laaja kuin on kirjoittajien määrä. Blogissa esitetyt ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajiensa omia.

MUSIKAALIN KULISSEISSA: Urakkahommia ja sunnareita

Iiris – silmästä silmään musikaalia aloimme suunnitella noin vuosi sitten huhtikuussa. Alkuun käsikirjoitusta kirjoitettiin urakalla ja kun juoni oli pääpiirteittäin valmis, kirjoitusinto vähän hiipui. Ensimmäinen käsikirjoitus oli valmis ennen joulua 2018. Käsis muuttui jatkuvasti, aina viimeisiin viikkoihin asti. Juoni syntyi vähän kuin itsestään. Joku heitti jonkun idean, ja toinen lisäsi siihen oman näkemyksen. Yritimme koko ajan pitää tarinassa punaista lankaa, ettei juoni pääse leviämään.

Iiris – silmästä silmään -musikaalin liput ovat nyt myynnissä. Kuva: Lammin lukion musikaaliryhmä

Olimme jakaneet itsemme ryhmiin ja jokaisella ryhmällä oli vastuuhenkilö. Ryhmät keskittyivät käsikirjoitukseen, koreografiaan ja tanssiin, lavastukseen, puvustuksene ja maskeeraukseen, ja tietenkin musiikkiin eli bändi. Kaikki halukkaat saivat sanoittaa ja säveltää kappaleita. Niistä sitten valittiin sopivat. Musiikki ja kappaleet syntyivät täysin käsikirjoituksen pohjalta. Ensin mietittiin minkälainen musiikki kohtaukseen olisi sopiva. Siitä se lähti, vaikka välillä oli vaikeaa. Täysin oma tekemiä kappaleita kuullaan musikaalissa paljon, mutta kyllä niitä covereitakin kuullaan myös.

Harjoitukset, eli sunnarit alkoivat hiihtoloman jälkeen. Joka sunnuntai kello kymmenen. Harjoittelimme musiikkiluokassa bändin kanssa biisejä sekä Pasiksen salissa tanssikuvioita. Ilmojen salliessa lavasteita valmistettiin ulkona tai sisällä.

Kaikkiin rooleihin oli helppo saada näyttelijä. Toiset haluavat näytellä ja laulaa enemmän kuin toiset ja näitä vahvuuksia oli helppo hyödyntää. Niinkuin aikaisempinakin vuosina meillä on loistavat laulajat, tanssijat ja ennen kaikkea bändi.

Onneksi tänäkin vuonna monet yritykset lähtivät tukemaan musikaalia, sillä musikaalin toteuttaminen on pitkälti kiinni sponsorituesta. Siitä iso KIITOS!

Musikaaliryhmän puolesta
Eveliina Järvinen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.