Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Sadekuuroja
7°C
Tuuli: 4 m/s W
 
Avatar photo

Vaihtuvat blogivieraat kirjoittavat itselleen tärkeistä asioista. Kauneutta ja terveyttä, urheilua, kulttuuria, leipomisvinkkejä – aiheiden kirjo on juuri niin laaja kuin on kirjoittajien määrä. Blogissa esitetyt ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajiensa omia.

LC HML/LIINUT: Duudsonit hurmasivat Tuulosessa

Tuulosen viidennessä talvitapahtumassa lauantaina 2.2. ohjelmassa oli tuttuun tapaan lasten hiihtokilpailut ja paljon tekemistä ja kisaamista koko perheelle. Tänä vuonna niin yleisön kuin Tuulosen kauppiaat ja tapahtuman järjestäjät hurmasi Duudsoneiden HP ja Jarppi.

Urho Papinkivi aikoi hiihtää kovaa.

Urho Papinkivi sai kilpanumerokseen numeron 15. Varsinaiseen haastatteluun Urho vastasi päätä nyökkäämällä: hän aikoi hiihtää kilpailussa kovaa. Ei siinä sen enempää sanoja tarvittukaan. Haastattelu tai edes voitto ei ole tärkeintä vaan rehti osallistuminen.

Jaakko Miinala, Vinski Meriläinen ja Elena Kuusanmaa.

Pienimpien sarjassa kilpailivat vuonna 2015 syntyneet ja sitä nuoremmat: Jaakko Miinala, Vinski Meriläinen ja Elena Kuusanmaa. Kaikki suoriutuivat upeasti maaliin saakka.

Maalissa oli helppo hymyillä.

Duudsonien HP ja Jarppi kannustivat ladun varrella ja tuulettivat maaliintuloja. Jarpin hiihtouraan ei mahdu yhtään voittoa, mutta hiihtoharrastuksella hän on kuitenkin tienannut rahaa myymällä aikoinaan suksensa neljälläkympillä Iivo Niskaselle. HP kyllä voisi lähteä laduille vieläkin. Neljännellä luokalla koulussa hän hiihti kilpailuissa siskonsa punaisilla vanhan mallisilla monoilla ja lainasuksilla ja kuinka ollakaan – voitti kilpailun.

Jarppi ja HP olivat mukana palkitsemassa voittajia.

Arvokisoissa palkintojen jakajatkin ovat ansioituneita omalla alallaan. Tosin kaikkia ansioita ei kannata muiden kokeilla kotonaan, kuten saatiin nähdä.

Jarppi maalitauluna.

Ei Duudsoneita ilman duudsonmaisia temppuja. Salibändi, jääkiekko, huuteli yleisö vastauksia HP:n kysymykseen harrastuksista. Itse HP kertoi harrastavansa tikanheittoa ja sanoi, että vaikka ollaan ihan talven ytimessä, niin kesälajejakin kannattaa ruveta treenaamaan jo nyt. Ja kuinkas sattuikaan, Jarpin paidan alta löytyi nahkaan tatuoitu tikkataulu! Aika monen silmät pyöristyivät, kun tikat iskeytyivät Jarpin vatsaan. Jarppi tuumasi, että hyvin heitetty ja erityisen onnellinen hän on, että tulokset olivat niin hyviä, ettei HP:n tarvitse harjoitella enempää ennen kesää. Laastarit vatsaan, paita päälle ja sitten seuraavaan hommaan.

Jarppi ehti pakkausapulaiseksi S-markettiin.

Talvitapahtumassa Duudsonit saivat tehdä töitä oikein urakalla. Jarppi pakkaamassa asiakkaan ostoksia ruokakaupan kassalla.

Taiteilijat työssään.

Sisällä kauppakeskuksessa oli tarjolla mm. pomppulinnaa, ongintaa, säbätutkaa ja naulanlyöntiä. Piirustuspaikalla Enni Raatikainen tyytyi seuraamaan serkkunsa Roosa Lehtisen piirtämistä. Roosan esittelemä tulkinta aiheesta Ilo tuli toiseksi yli 8-vuotiaiden sarjassa.

Eveliina Anttila ohjaksissa.

Ulkona hiihtokilpailujen lisäksi ratsastettiin poneilla ja tutkittiin hälytysajoneuvoja. Muutama vuosi vielä, että Eveliina Anttilan jalat ylettyvät pelastuslaitoksen miehistönkuljetusauton polkimille. Jokainen hälytysajoneuvoilla kävijä sai päähänsä kypärän ja kotiinviemisinä askartelutehtäviä. Aikuisille oli tarjolla paloturvallisuustietoa. Pelastuslaitoksen vapaaehtoiset kunnostautuivat ajoneuvojen esittelyn lisäksi tarjoamalla tapahtumassa monenlaista apua, lastenrattaiden nostelusta alkaen.

Leevi sai pari Duudsonia kyytiin.

No niinhän siinä kävi, että Jarppi ja HP joutuivat poliisiajoneuvon kyytiin jossain vaiheessa tapahtumaa. Leevi Hoffren sijaisti muita lounaalle pysähtyneitä sinitakkeja.

HP, Topi Halonen ja Jarppi sekä peukutuksen eri tyylit.

Yhteiskuvaan haluavista ei ollut puutetta. Duudsonit ottivat vastaan jokaisen ihmisen samalla lämmöllä. Kenenkään ei tarvitse olla täydellinen, puuttuvalla peukalollakin voi peukuttaa, todisti Jarppi. Rattaiden äärellä HP, Topi Halonen ja Jarppi.

Kysyttäessä kaverista kerrottavaa paljastusta, HP kertoi Jarpin olevan ihan paras tyyppi. Helppo uskoa.

Kuvat ja teksti: Teija Halonen, LC Hämeenlinna Liinut

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.