Sunnuntai 04.06.2023
Nimipäivät: Toivo
Lammi
Pilvistä
8°C
Tuuli: 3 m/s WNW
 
Avatar photo

Vaihtuvat blogivieraat kirjoittavat itselleen tärkeistä asioista. Kauneutta ja terveyttä, urheilua, kulttuuria, leipomisvinkkejä – aiheiden kirjo on juuri niin laaja kuin on kirjoittajien määrä. Blogissa esitetyt ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajiensa omia.

LAMMIN AMPUMASEURA: Kilpailua ja itsensä kehittämistä

Kultahippukilpailut ovat valtakunnallinen kauden päätöskisat johon lapset ja nuoret varustautuvat koko ampumakauden. Tänä vuonna matkasimme Lammilta kisoihin Saloon. Vaikka kaikkien odotukset ovat kovat, on paikan päällä silti tunnelma rento ja kannustava. Kilpailuissa saadaan uusia tuttavia muista seuroista, sovitellaan myyntipisteillä ampumavarusteita, kulutetaan odotusaikaa laseraseilla…

…mutta kun oman erän vuoro alkaa salissa, johon mahtuu yhtäaikaa ampumaan jopa 50 lasta, ovat ilmeet vakavia. Seuraavan 50 minuutin aikana tullaan tietämään, ovatko kauden treenit olleet tarpeeksi tehokkaita, onko tänään sopiva keskittyminen ja paineensietokyky, tuleeko huti, joka poistaa heti mahdollisuuden sijoittua. Nyt on turha enää perääntyä, kun ammunnanjohtaja huutaa “Start!” alkaa rätinä kuulua salissa.

Anni Saarenpää Kultahippu-kisoissa. Kuva: Katja Niemi

Anni Saarenpää Kultahippu-kisoissa. Kuva: Katja Niemi

Ampumaharrastus keskittyy pitkälti kilpailemiseen ja paineensietokyvyn parantamiseen, mutta toki lajia voi harrastaa ihan vain omaksi ilokseenkin. Viimeaikoina on lajissa siirrytty paperitaulujen sijaan elektronisiin tauluihin ja jatkossa suuremmat kilpailut ammutaankin vain ja ainoastaan niihin. LamAS:illa on ollut käytössään puolisen vuotta yksi seuran jäsenen oma elektroninen taulu ja tämän ansiosta harrastajien tulokset ovat parantuneet reippaasti!

Nyt seuralla onkin kampanja saada lisää sponsoreita ja rahoittajia, jotta Lamminkin ampumahallille saataisiin elektroniset taulut. Yksi taulu maksaa hieman alle tuhat euroa, joten työsarkaa riittää sillä Hämeenlinnan kaupungin avustukset valuvat muihin urheilulajeihin. Ei olisi pahitteeksi jos aloittelijat saisivat käyttöönsä myös muutaman ilmakiväärinkin 2000 -luvulta. Onneksi seuran aseet ovat kuitenkin iästään huolimatta erinomaisessa kunnossa, joten niilläkin pienet aloittelijat voivat harjoitella ja matkata kilpailuihin, hankkimatta vielä omia aseitaan.

Tuliaisina pronssimitali lauantain Kultahippu-kisoista. Kuva: Katja Niemi

Tuliaisina pronssimitali lauantain Kultahippu-kisoista. Kuva: Katja Niemi

Ampumakoulu alkaa joka syksy ja kokoontuu maanantaisin, mutta myös kesäisin on mahdollisuus harrastaa. Harrastuksen aloittaminen on todella edullista, sillä ensialkuun tarvitaan vain omat kuulosuojaimet. Jo omatoimisemmat ampujat voivat harjoitella itsenäisesti muinakin päivinä. Ampumaharrastus on usein koko perheen yhteisöllinen juttu, sillä vaikka ampumakoulussa on seuran koulutetut ohjaajat, on oma vanhempi se lopullinen sparraaja, joka kuljettaa varusteet ja tsemppaa kisoihin. Vanhemmat oppivat ampumakoulussa ohjaamaan omia lapsiaan seuraamalla ohjattua toimintaa ilman omaa kokemustaan ampumisesta.

Anni Saarenpään “äitivalmentajana” olen erittäin ylpeä siis myös itsestäni ja seurastamme, sillä ilman omaa ampumataustaa on varsin hienoa nähdä miten silti yhteispelillä ja ahkeralla treenaamisella saavutetaan jopa menestystä arvokisoissa. Seura opastaa, tukee ja tarjoaa myös mahdollisuuden osallistua valmentajakoulutuksiin. Harrastuksen parissa siis kehittyy muutkin kuin ampuvat lapset, kannattaa tulla rohkeasti kokeilemaan! Voit lukea harrastuksesta myös lisää seuramme sivuilta, klikkaa tätä linkkiä >>

Katja_omakuvaKatja Niemi
Kirjoittaja on Anni Saarenpään äiti ja valmentaja, ja mukana Lammin Ampumaseuran toiminnassa.

Lue lisää Lammin nuorten menestyksestä Kultahippukisoissa >>

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.