Maanantai 04.12.2023
Nimipäivät: Airi, Aira

Tuuli:
 

Vaihtuvat blogivieraat kirjoittavat itselleen tärkeistä asioista. Kauneutta ja terveyttä, urheilua, kulttuuria, leipomisvinkkejä – aiheiden kirjo on juuri niin laaja kuin on kirjoittajien määrä. Blogissa esitetyt ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajiensa omia.

KATJA & MARI: Mommilantien ralli kuriin nettiadressilla

Ei riitä pelkkä nopeusrajoitus. Tämä tuli hyvin todistettua pitkästä aikaa hieman ennen Konnarin koulua pidetyssä ylinopeusratsiassa. Muutamassa tunnissa kärähti Mommilantiellä useita kymmeniä autoja reippaasta ylinopeudesta alueella, johon on jo vuosia sitten säädetty 40km/h rajoitus. 12-tieltä Lammille tultaessa Mommilantiellä hurjastellaan melkoisesti!

Nopeusrajoituskyltti on useimmille Mommilantietä Kirkkokalliosta kirkonkylälle ajaville pelkkää ilmaa. Kuvassa olevien autojen nopeutta ei mitattu. Kuva: Katja Saarenpää

Nopeusrajoituskyltti on useimmille Mommilantietä Kirkkokalliosta kirkonkylälle ajaville pelkkää ilmaa. Kuvassa olevien autojen nopeutta ei mitattu. Kuva: Katja Saarenpää

Matkan varrella unohtuu myös ala-aste ja päiväkotikin, koska on niin kovin kiire säästää ajassa se alle 10 sekunttia. Pelkkä liikennemerkki ei estä Lammille päin autoilijoita jatkamasta reipasta vauhtiaan ohi Oitenkylästä ja Ruottinluusta tulevien kevyen liikenteen kulkijoiden – joista suuri osa erityisesti aamuisin on koululaisia.

Nopeudet saattavat tipahtaa vasta hieman ennen päiväkotia olevassa liikenteenjakajassa, jos siinäkään. Mukavintahan on hiljennellä tahtia vasta päiväkodin jälkeen. Kaasujalkaa voi siinä kohtaa jo höllentää, koska auto jatkaa vauhtiaan kivasti vielä alamäen suojateidenkin yli.

Vielä ei ole Mommilantiellä tapahtunut henkilövahinkoja. Siis vielä. Mommilantietä ylittää päivisin useita kymmeniä koululaisia, muita kulkijoita unohtamattakaan. Olemme autorallista todella huolissamme. Katjan neljäsluokkalainen Anni-tytär kysyi: “Tiedätkö äiti miltä tuntuu, kun seisoo keskikorokkeella ja iso rekka ajaa täysillä ohi?”

Emme halua hankaloittaa ammattiautoilijoiden työtä, mutta ammattilaisten jos kenen pitäisi ottaa pienet tielläliikkujat huomioon. Autoilija voi säästää kaahaamisella noin 10 sekunttia aikaansa. Kevyen liikenteen kulkija saattaa menettää koko loppuelämänsä.

Perustimme tämän kampanjan, koska useat muutkin alueen asukkaat ovat jo pitkään olleet huolissaan tästä hurjasta autoliikenteestä. Emme olisi vaatimassa huomiota ja konkreettisia tekoja, jos tätä nopeusrajoitusta noudatettaisiin.

Kannustimeksi noudattaa nopeusrajoituksia päätimme yhdessä perustaa kansalaisadressin, jonka tarkoituksena on saada kaupunki, Ely-keskus tai poliisi päättämään rankemmista keinoista saada tämä ralli kuriin.

Adressin tueksi on luotu myös oma Facebook -sivu. Paperisen adressin voi allekirjoittaa myös Lammin kirjastossa, K-Market Mallaksessa, Lammin Säästökareilla sekä Keski-Häme -lehden toimituksessa.

Adressi ja Facebook-sivu ovat olleet julki vasta viikon. Nettiadressi on allekirjoitettu jo 71 kertaa. Paperisissa adresseissa on allekirjoituksia noin 30 kpl ja Facebook -sivujamme tykkää nyt 60 henkeä. Mutta tämä ei riitä – kampanja jatkuu 31.5.2017 asti!

On ratkaisu sitten peltipoliisi, korokkeet tai viikottaiset ratsiat – pääasia, että saadaan Mommilantiestä kaikille turvallisempi tie. Jos haluat kannattaa kaikille turvallisempaa Mommilantietä, niin allekirjoita adressi! Adressit toimitetaan Hämeenlinnan kaupungille sekä poliisille 31.5.2017.

KatjaKirjoittajat ovat nimienkeräyksen aloittaneet Katja Saarenpää ja Mari Eloranta Lammilta.Mari_web

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.