Maanantai 25.09.2023
Nimipäivät: Kullervo

Tuuli:
 
Avatar photo

Vaihtuvat blogivieraat kirjoittavat itselleen tärkeistä asioista. Kauneutta ja terveyttä, urheilua, kulttuuria, leipomisvinkkejä – aiheiden kirjo on juuri niin laaja kuin on kirjoittajien määrä. Blogissa esitetyt ajatukset ja mielipiteet ovat kirjoittajiensa omia.

HEIKKI WESTERLUND: Lammin Ikkunat ja Ovet -rallin tunnelmat

Mukavassa talvikelissä ja todella hienolle reitille tehdyssä Lammin Ikkunat ja ovet-rallissa ajoimme maaliin ja luokkavoittoon sekä nuottisarjalaisten toiseksi.

Rallissa ajettiin viisi vaihtelevaa hienoa erikoiskoetta, joissa riitti paikoin hyvin kovaa vauhtia sekä pientä ja hitaampaa teknistä osuutta. Ennen taukoa ajettiin kolme erikoiskoetta ja huoltotauon jälkeen kaksi erikoiskoetta.

Alussa kyllä heti huomasin ajamisen vähyyden vaikutuksen, sillä melko haparoivaa ja varovaista oli eteneminen. Ajo alkoi kuitenkin maistumaan ja luottoa taas alkoi ajoon löytymään kuten myös Hannan nuottien luku varmaan ja rauhalliseen tyyliinsä. Mutta kyllä sen jo huomaa, että ikä alkaa tekemään temppujaan ja kaiketi järkeäkin alkaa pikkuhiljaa päästä löytymään. Tästä harrastuksesta pitää nyt nauttia kaikin tavoin ja olla tyytyväinen onnistuneisiin suorituksiin sekä ralleissa maaliin pääsemiseen. Hyvä sijoitus ja tulos on sitten se kirsikka kakun päälle, mutta ei tavoite!

Ajat olivat yllättävän hyviä. Ensimmäisellä ek:lla (7.8 km) olimme luokkamme nopein 13.4 sekunnin erolla Jori Pihlin Opelia ja koko nuottiporukassa toisena 4.5 sekuntia perässä nopeinta vauhtia pitäneestä Antero Laineesta Audi Quattrollaan.

Kakkospätkällä (10.4 km) meille tuli hieman draamaa, kun n. 2.5 km ennen maalia 2 ja 4 – vaihteet eivät menneet lainkaan päälle. No, ajettiin sitten muilla vaihteilla hieman haparoiden maaliin. Luokkapohjat tuli kuitenkin 10 sekunnin turvin Pihliin ja Laineelle jäätiin taas samat 4.5 sekuntia. Huolto oli vasta ek 3:n jälkeen (14.6 km) ja ongelmalle me ei siirtymällä pystytty Hannan kanssa mitään isompaa säätöä tekemään.

Ennen ek:lle menoa sain kuitenkin vaihdekepistä jumia pois ja vaihteita jotenkin päälle ja sehän helpotti tilannetta huomattavasti. Maalissa huomasimme ajaneemme 15.8 sekunnin luokkapohjat ennen Vesa Rissasta Fordilla ja johtaja Laineelle hävisimme täällä 6.8 sekuntia. Huollossa Kake ja Toni peuhasivat onnistuneesti Mantan kimpussa ja kohti seuraavaa ek:ta lähtiessämme vaihteet toimivat taas moitteetta.

Nelos ek:lla (10.6 km)  jo hämärän laskeuduttua lasketimme taas yleisöystävällistä pitkää luisua 19.9 sekuntia luokkamme kakkosta Vesa Rissasta nopeampana ja täällä A.Laine voitti meitä Audillaan 2.8 sekuntia. Viimeinen pätkä nro 5 (23.4 km) oli pitkä, haastava mutta todella hieno ek monine rytminvaihdoksineen. Maaliin selvittiin 51.3 sekuntia nopeammin kuin luokassamme toiseksi nopeinta vauhtia pitänyt Vesa Rissanen. Laine  kiidätti Audinsa täällä 7.9 sekuntia meitä parempaan aikaan. Lopputuloksissa luokkavoitto napsahti meille 1 minuutin 55.5 sekunnin erolla V.Rissaseen ja koko nuottiporukassa kakkossija 26.5 sekunnin erolla voittaja A. Laineeseen.

Hieno oli ralli kaikin puolin ja lopputulos meille täydellinen positiivinen yllätys. Koska auto pysyi mukavan ehjänä, mitä nyt Kake joutuu vaihdelaatikon kanssa töitä toki tekemään, niin tulemme melko varmasti osallistumaan HRT-nuottisarjan toiseen osakilpailuun Autopirtti-ralliin Ähtärissä 10. päivä helmikuuta.

Parin pätkän verran olen tästä rallista nyt ladannut YouTubeen Mantan kabiinista kuvattuina. Ne löytyvät täältä.

Lammin Ikkunat ja ovet-rallin tilastoja löytyy täältä ja tunnelmia tästä linkistä.

Ollaanpa kuulolla taas ennen seuraavia koitoksia!

Kuva: Eero Auvinen

Kuva: Eero Auvinen

Heikki Westerlund
Kirjoittaja on lammilainen yrittäjä ja ralliharrastaja yli 40 vuoden ajalta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.