Lauantai 16.02.2019
Nimipäivät: Kai
Lammi
Selkeää
6°C
Tuuli: 3 m/s P
 

Wuolteen kartano Hauholla sai uuden omistajan

Yksi omistajanvaihdostarina sai onnellisen käänteen juhannusviikon tiistaina, kun iisalmelainen Antti Aminoff ja Tunnelmakartanoiden Leena Sivén löivät kaupat lukkoon Wuolteen kartanosta.
Wuolteen kartano vuoden 2015 Herkkujen yössä kuvattuna. Kuva: Susanna Mattila

Wuolteen kartano vuoden 2015 Herkkujen yössä kuvattuna. Kuva: Susanna Mattila

Tunnelmakartanoiden Leena Sivén etsi kymmenen vuotta uutta omistajaa Wuolteen kartanolle Hauholla. Puoli vuotta sitten alkoi näkyä valoa tunnelin päässä, kun iisalmelainen yrittäjä Antti Aminoff kiinnostui kartanosta. Kaupat lyötiin lukkoon juhannusviikolla tiistaina. Sivén on kauppoihin erittäin tyytyväinen.

– Kartano on ollut aina välillä enemmän tai vähemmän julkisesti myynnissä. Sellainen aiheuttaa aina epävarmuutta asiakkaissa, joten hyvä että tilanne ratkesi. Yhteistyö uuden omistajan kanssa on sujunut erittäin hyvässä hengessä, kaikki tieto minkä voin antaa siirtyy uudelle omistajalle, Sivén kuvailee.

Vanhoista kartanoista pitävä Aminoff kertoo ihastuneensa kartanoon nopeasti, sillä kartano on  kaiken lisäksi mukavalla paikalla. Aminoffia miellyttää myös Hauhon kartanoiden tapa tehdä yhteistyötä. Tästä on osoituksena esimerkiksi Herkkujen yön pitkä perinne sekä kehitteillä olevat uudet ryhmätuotteet.

Wuolteen kartanon Suvi-buffetista useana vuonna vastannut hämeenlinnalainen Helena Jokinen työskentelee kartanossa jatkossa Antti Aminoffin oikeana kätenä. Hän vastaa kartanon käytännön toiminnasta ja ravintolasta. Jokinen luopui omasta yrityksestään, Hämeen Linnan Ravintolat parisen vuotta sitten.

– Herkkujen yötä suunnitellaan täyttäpäätä ihan niin kuin ennenkin, menuta uudistetaan aina joka vuosi hieman, hän kertoo.

Alkuvaiheessa omistajanvaihdos ei aiheuta kartanolle suuria muutoksia. Niin Herkkujen yö kuin muukin toiminta jatkuu entisellään. Wuolteen kartano on suosittu kokous- ja juhlapaikka.

Uutta on Bed and Breakfast -toiminta, jota tulevat kesän ajaksi hoitamaan Marianne ja Jouni Niiranen Alvettulan kyläkaupalta. Helena Jokisen mukaan kesän aikana kerätään kokemuksia aamiaismajoituksesta ja jatkosta päätetään myöhemmin.

Leena Sivén jatkaa yrittäjänä ja pyörittää Wisahovin toimintaa edelleen Hämeenlinnan kantakaupungin kupeessa entiseen malliin. Myös Wisahovi on myynnissä.

– Wisahovissa on tuhat neliötä pyöritettävänä, kyllä siinä on vielä paljon tekemistä 69-vuotiaalle, hän arvelee.

Susanna Mattila
Lammille.fi

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.